Verzekeringssite BV, het bedrijf achter vergelijkingssite Hoyhoy.nl en sinds 2016 onderdeel van Pricewise, heeft maar liefst €60.000 betaald voor de domeinnaam Vergelijken.nl, zo ontdekte de redactie van Simonlyvergelijken.nl. De faillissementsveiling op BVA Auctions werd gewonnen door een onbekende bieder, maar in de openbare database van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), is nu te zien dat Pricewise het domein heeft binnengehaald (zie hier).

Nek-aan-nek race

Het domein werd in december aangeboden in een kavel op BVA Auctions. De veiling duurde ruim een week en het hoogste bod bleef lang rond de €15.000 zweven. In de laatste uren ging het echter hard: na een spannende strijd werd vlak voor het sluiten van de veiling het winnende bod van €59.500 uitgebracht. Hoewel de biedingen binnen BVA Auctions anoniem zijn, kan via de centrale en openbare domeinregistratiebank voor .nl-domeinen, SIDN, later alsnog worden onderzocht wie de nieuwe eigenaar is van een domein.  De redactie ontdekte dat Verzekeringssite BV de nieuwe eigenaar is, het bedrijf achter vergelijkingssite Hoyhoy.nl. Pricewise maakte in februari 2016 nog de overname van Verzekeringssite BV en Hoyhoy.nl bekend.

SIDN

Wat zijn de plannen?

Onduidelijk is wat Pricewise concreet van plan is met vergelijken.nl. Het bedrijf wilde in een reactie niet concreet ingaan op de vraag wat de gedachte is achter de aanschaf. Of het domein wordt gebruikt ter vervanging van Hoyhoy.nl, of dat er wellicht een volledig nieuwe website op wordt gelanceerd, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Hoyhoy

Verzekeringssite.nl was in 2000 het initiatief van Jeroen en Erik Hordijk. Sinds juli 2012 had het Britse BGL Group een meerderheidsbelang van 85% in het bedrijf. BGL Group heeft ook in andere landen financiële webshops. Zo is er Comparethemarket.com voor de Engelse consument. Per april 2014 werd verzekeringssite.nl omgedoopt tot ‘Hoyhoy.nl’. De nieuwe naam ging gepaard met een introductiecampagne waarin Aart de luiaard, een tevreden Hoyhoy.nl-klant, centraal staat. Vandaag de dag is Aart niet meer op de website te vinden. Ook de eigenaar is dus gewijzigd, Pricewise besloot het wankelende Hoyhoy definitief over te nemen toen BLG Group de vergelijkingssite in de etalage deed. Het bedrijf besloot Pricewise en Hoyhoy als twee zelfstandige merken te laten functioneren.

Verzekeringvergelijker
Hoyhoy vergelijkt veel type verzekeringen zoals auto-, inboedel-, opstal-, rechtsbijstand-, reis- en zorgverzekeringen. Daarnaast is het ook mogelijk om krediet- en energie-aanbieders te vergelijken. Het bedrijf heeft te maken met zware concurrentie van andere vergelijkers zoals Independer, Overstappen.nl en de Consumentenbond. In Google woedt een hevige strijd om de beste plekken op populaire zoektermen zoals bijvoorbeeld “energie vergelijken”, een zoekterm die maandelijks ruim 60.000 consumenten gebruiken in de zoektocht naar een nieuw energiecontract. Met het domein vergelijken.nl heeft Pricewise een van de best denkbare vergelijkingsdomeinen in handen.

hoyhoy

Telecomvergelijker.nl ook succesvol onder de hamer

In dezelfde faillissementsveiling werd ook het domein Telecomvergelijker.nl aangeboden, inclusief actieve website. De website ging voor ruim €50.000 euro van de hand. Op Telecomvergelijker is het mogelijk alle telefoonabonnementen maar ook sim only te vergelijken. Onze redactie ontdekte via dezelfde SIDN-database dat Besteproduct.nl de nieuwe eigenaar van de website is. Besteproduct.nl is een gerenommeerde productvergelijker met meer dan 235.000 reviews van consumenten.

Telecomvergelijker