Je mobiele telefoon werkt nog prima, maar je huidige mobiele telefoonabonnement voldoet niet meer aan je wensen.

Ben je er wel aan toe om je abonnement te vervangen? Dan kun je overwegen om een sim only af te sluiten. Hiermee ben je vaak een stuk voordeliger uit en dat gaat je dus geld besparen.

En wie wil dat nou niet?

We behandelen 4  algemene tips en factoren die belangrijk zijn in het zoekproces.

1. Waarom?

Vergelijk sim onlyMet een sim only kun je eigenlijk precies hetzelfde als met een ‘normaal´ mobiel telefoon abonnement.

Vrijwel alle grote providers bieden deze abonnementen aan. Online kun je gemakkelijk de verschillende aanbieders van sim only vergelijken.

Het grote voordeel van sim only zegt de naam zelf eigenlijk al. Bij deze vorm van abonnementen ontvang je alleen een nieuwe sim kaart voor in je oude telefoon.

Je behoudt je eigen toestel, waardoor je maandlasten duidelijk lager zijn, dan wanneer je voor een nieuw abonnement met een zogenaamd gratis nieuw toestel kiest.

Dan betaal je per maand immers in kleine stukjes je nieuwe telefoon af, gedurende de duur van je abonnement.

Hierdoor zijn je maandlasten natuurlijk wel een stuk hoger!

Kijk naar je huidige verbruik.

Je kunt online eenvoudig je eigen huidige verbruik als uitgangspunt hanteren. Je vult dan het aantal belminuten, het aantal sms berichten en het data verbruik op internet in.

Ook de duur van een nieuw contract kan vaak worden meegenomen in de vergelijking. Op basis van deze gegevens rekent de site dan voor je uit bij welke provider je het beste uit bent.

Heb je voorkeur voor een bepaalde provider, omdat je daar bijvoorbeeld al goede ervaring mee hebt, kun je ook je provider selecteren.

Wanneer je het moeilijk vindt om dit soort informatie uit je hoofd in te vullen, kun je een oude maar toch recente telefoonrekening opzoeken.

Hierop vind je over het algemeen alle informatie met betrekking tot je verbruik terug.

2. Enkele redenen

Een nieuw abonnement voor je mobiele telefoon uitzoeken. De één ziet er als een berg tegenop. De ander staat te trappelen en vindt het een enorme uitdaging om het goedkoopste abonnement te vinden.

Bij het zoeken van een abonnement met een gratis nieuwe mobiele telefoon, wordt de keuze vooral beïnvloed door het toestel dat je graag wilt hebben.

Heb je nog een goed werkend toestel, moet je op andere dingen gaan letten en is een sim only interessant.

Maar wat is het precies en waarom zijn je maandlasten bij deze abonnementen goedkoper?

interverbruik3. Wat is sim only?

Bij het afsluiten van een sim only abonnement sluit je een nieuw abonnement af en behoud je je eigen telefoon.

Je ontvangt alleen een nieuwe sim kaart. Misschien doet je eigen oude telefoon het gewoon nog goed en vind je het onzin om weer een nieuw toestel te kiezen.

Of je kunt via via een (nieuwe) telefoon krijgen en kiest er daarom voor om geen nieuw toestel uit te zoeken.

Door te kiezen voor een Sim only bespaar je per maand in ieder geval een aanzienlijk bedrag op je abonnementskosten. Die zogenaamde gratis telefoon die je bij andere abonnementen krijgt, betaal je tijdens de duur van je contract eigenlijk gewoon per maand af.

Bij een goedkoop abonnement ben je die kosten kwijt en zijn je maandlasten dus opeens ook een stuk lager.

4. Wat voor een beller ben je?

Om te bepalen welk abonnement je van alle beschikbare abonnementen nu het beste bij jou past, is het belangrijk om te weten wat voor beller je bent.

Hier kun je simpel gezegd het volgende onderscheid in maken:

  • De mensen die weinig tot niet bellen. Dit zijn de mensen die hun mobiel vooral hebben om bereikbaar te zijn en zelf te kunnen bellen wanneer dit echt nodig is.
  • Daarna komt de groep mensen die een normaal mobiel belgedrag hebben. Zij bellen en sms-en regelmatig en maken ook gebruik van mobiel internet.
  • De laatste groep is de groep die spreekwoordelijk gezien met de mobiele telefoon in de hand naar bed gaat. Zij bellen veelvuldig, zowel zakelijk als privé en maken ook volop gebruik van de mogelijkheden van mobiel internet en ander dataverkeer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan navigatie via de telefoon.

Als je voor jezelf duidelijk hebt tot welk type bellers jij hoort, kun je eenvoudiger je keuze maken voor een nieuw mobiel abonnement!

Succes!