Energiebedrijf Eneco bekijkt de mogelijkheid om sim only-diensten te leveren aan klanten, voornamelijk op het gebied van internet of things (IoT). Daarbij wil de energieleverancier voornamelijk als merknaam fungeren, een netwerk-operator is dan de leverancier van wholesale-diensten en verantwoordelijk voor de levering van de simkaart en bijbehorende diensten als bellen, sms’en en mobiel internetten. Dat blijkt vandaag uit een document voor de Europese aanbesteding van Eneco op het gebied van IoT-connectiviteit, meldt Telecompaper.

Slimme thermostaten

Eneco verwacht in de periode tussen 2020 en 2022 ongeveer 150.000 slimme hittemeters te leveren aan Nederlandse huishoudens, evenals nog eens 200.000 andere devices die uitgerust zijn met IoT-connectiviteit. Een aanbieder van dergelijke IoT-diensten kan het totale datavolume (1-5 MB per maand) dan doorberekenen aan Eneco, die dit vervolgens doorfactureert aan de Nederlandse consumenten.

Sim only nog lang niet zeker

Het is nog lang niet zeker dat Eneco ook echt onder het eigen merk sim only diensten gaat leveren. De nadruk in de aanbesteding ligt op IoT-connectiviteit waarbij Eneco meer inzicht wil verkrijgen in het energieverbruik aan de hand van slimme thermostaten. Sim only-diensten zijn mogelijk een bijkomende dienstverlening die de energieleverancier overweegt.

Andere energieleveranciers ook actief

Energieleverancier NLE is ook al actief op de Nederlandse markt als ISP. Het bedrijf heeft de ambitie uitgesproken om binnen enkele jaren 200.000 klanten te hebben in Nederland. Verder is energiebedrijf Oxxio in januari begonnen met multi-play pakketten.

Over Eneco

Eneco is een groep van bedrijven die op een innovatieve manier actief is in de energiesector. De missie van het energiebedrijf is “duurzame energie van iedereen, zodat mensen zelf de regie nemen over energie.” Dit heeft het bedrijf koploper gemaakt op het gebied van duurzame energie en innovatie. Het bedrijf is zowel nationaal als internationaal actief.