Wil je een sim only abonnement afsluiten? Er kan dan per seconde of per minuut afgerekend worden. Als je een provider hebt zoals Youfone dan heb je zelf de keuze, maar let wel goed op wat je moet betalen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ga je per seconde betalen binnen je abonnement? Er is dan geen sprake van een starttarief. Veel providers maken hier gebruik van om te voorkomen dat je zo kort belt dat er niets te verdienen is aan een gesprek.

Per seconde afrekenen

Als je de keuze maakt voor een provider die per second afrekent, dan betaal je echt wat je hebt verbruikt. Meestal is het per minuut betalen een stuk duurder. Dit komt uit veel onderzoeken naar voren. Een onderzoek van het Financieel Dagblad geeft aan dat bijvoorbeeld betalen per seconde 30% voordeliger uit kan pakken dan betalen per minuut. Er is ook een ander onderzoek gehouden van Kassa. Daaruit blijkt dat het verschil zomaar op kan lopen tot wel 60%. Het is dus van belang om goed te kijken wat voor jou de beste optie is en of je per seconde of per minuut gaat betalen.

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only waarbij onbeperkt bellen mogelijk is. Dit scheelt vaak veel in de kosten, zeker wanneer je een grootverbruiker bent. Het grote voordeel van zo’n onbeperkte bundel is dat je zorgeloos en onbeperkt kan bellen en sms’en, waardoor je nooit boven je bundel bent en daarmee vaak hoge kosten voorkomt.

Onbeperkt bellen

Je bent helemaal zorgeloos wanneer je een onbeperkt aantal belminuten neemt. Je hebt een telefoon, maar iedereen gebruikt zijn of haar telefoon voor andere doeleinden. De een maakt meer gebruik van zijn telefoon dan de ander. Let er daarom goed op dat je je bundel kiest op basis van je eigen verbruik. Als je een grootverbruiker bent, dan is een sim only met onbeperkt bellen en/of onbeperkt data de beste oplossing. Je zou ook voor een erg grote bel- of internetbundel kunnen kiezen, maar dan loop je vaak wel het risico dat het toch niet genoeg is en daardoor worden de kosten uiteindelijk toch hoger. De kosten voor een onbeperkte bundel ligt vaak niet veel hoger dan abonnementen met een zeer hoge bel- of internetbundel.

Onbeperkt internet

Als je vaak gebruik maakt van internet is een onbeperkt internet abonnement een goede keuze. Als je veel gaat bellen is een bundel met onbeperkt bellen een goede optie en bij veel sms’en een onbeperkte sms-bundel (die overigens al vaak bij onbeperkt bellen zit inbegrepen). Als je kiest voor onbeperkt bellen of internet weet je zeker dat je niet buiten je bundel gaat verbruiken. Als je dat wel gaat doen, dan zullen dat hoge kosten zijn en daar word je meestal niet blij van. Je kunt ook kiezen voor alles onbeperkt. Bekijk goed wat de tarieven zijn en wat jij nodig hebt voor je verbruik.

Tip: Kies voor een onbeperkte bundel van Robin Mobile

Robin Mobile onbeperktWanneer je echt zorgeloos wilt bellen, sms’en én internetten, kun je het beste kiezen voor een sim only abonnement van Robin Mobile. Dit is een provider die zowel onbeperkt bellen, sms als internet aanbiedt in één bundel. Daarbij heb je de keuze uit drie verschillende bundels. Er is maar een afwijking en dat is de snelheid van het internet, hoe meer je betaald per maand hoe beter en sneller je internet zal zijn. Maar let op want wanneer je bijvoorbeeld alleen veel belt of internet dan is het advies toch ook om bij andere providers te kijken.