T-Mobile gaat de klanten meer mogelijkheden en flexibiliteit geven bij een sim only abonnement. Uit een onderzoek van T-Mobile is namelijk gebleken dat zo’n 40 procent van de klanten langer hun huidige smartphone willen behouden. Maar soms wil je tijdens de contractperiode toch weer een nieuw toestel. T-Mobile biedt haar klanten hiermee een handige oplossing met de naam ‘Toestel flexibiliteit’.

Stel samen en stel bij T-Mobile

Overstap naar Sim only

T-Mobile constateert dat veel klanten een toestel met abonnement hebben afgesloten, met veelal een abonnement met een abonnementsduur van twee jaar. Hierbij krijg je een toestel naar keuze, waar je ook maandelijks een bepaald bedrag voor betaalt. Na het verlopen van de contractperiode zijn veel consumenten echter nog zeer tevreden met het toestel dat zij hebben, en overwegen steeds meer mensen om deze te behouden in combinatie met een goedkoop abonnement. Veel mensen gaan hierdoor sim only vergelijken, en kiezen daarna veelal voor een abonnement voor één of twee jaar. Als je na enkele maanden toch besluit dat je een nieuw toestel wil hebben, zal je een nieuw los toestel moeten gaan kopen omdat je nog vast zit aan het abonnement. ‘Toestel flexibiliteit’ van T-Mobile biedt hiervoor een oplossing.

Toestel Flexibiliteit

Met ‘Toestel flexibiliteit’ van T-Mobile is het nu namelijk mogelijk om na het aflopen van jouw contract met een toestel, te switchen naar een ‘Stel Samen & Stel Bij’ bundel, wat een stuk goedkoper is. Na een tijdje kun je met behulp van flexibiliteitsfunctie weer een telefoon bij jouw abonnement nemen. Het is nu dus mogelijk om tijdens de contractperiode een switch te maken van jouw sim only- naar een telefoon abonnement. Deze oplossing wordt vanaf 1 februari 2016 aangeboden aan alle bestaande en nieuwe T-Mobile klanten. Hiermee probeert de provider zich te onderscheiden van andere providers als Vodafone, KPN en Telfort.

Wat zijn de bundels bij T-Mobile?

Je kunt op het moment van schrijven kiezen uit twee soorten T-mobile abonnementen. Je kunt op de website een overzicht vinden waar de twee abonnementen met elkaar worden vergeleken. Zo kun je snel zien welk contract het beste bij jou past. Het Stel Samen & Stel Bij contract is het meest uitgebreide contract. Het Basis Sim abonnement is wat eenvoudiger, maar ook wat goedkoper.

De onderlinge verschillen

Met beide T-mobile contracten kun je zelf je bundels samenstellen en 4G internet ontvangen. Je ontvangt een sms als je je data voor 80% en voor 100% hebt verbruikt. Daarna kun je gratis blijven internetten met een lagere snelheid als je het Stel Samen & Stel Bij contract hebt. Met het Basis Sim abonnement stopt je internet als je je data hebt verbruikt. Als je wilt blijven surfen met dezelfde snelheid, kun je eenmalig een bundel mb’s kopen. Voor 100 mb betaal je €2,50, voor 500 mb betaal je €5,- en voor 1000 mb ben je €7,50 kwijt. Met de Stel Samen & Stel Bij simkaart kun je maandelijks 120 minuten bellen binnen de Europese Unie zonder extra kosten te maken. Dit is vooral aantrekkelijk als je vaak in het buitenland belt en niet tegen hoge tarieven wilt bellen. Je kunt ook maandelijks je internetbundel omhoog of omlaag bijstellen of zelfs helemaal uitzetten. Bovendien kun je 4G MAX internet ontvangen, dat is een snelle internetverbinding van maximaal 120 Mbps. Deze drie bovengenoemde aspecten zijn niet mogelijk met een Basis Sim abonnement.

Verdere opties

Je kunt erop rekenen dat je snel kunt profiteren van je nieuwe abonnement en van de diensten van T-mobile. Zowel bij het Basis Sim als bij het Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je zelf je sms- bel- en databundels kiezen. Je kunt kiezen uit 250, 500 of 1000 mb bij Basis Sim. Voor meer mb’s moet je bij Stel Samen & Stel Bij zijn. Daar kun je ook kiezen voor 3, 6 of 12 GB. De tarieven verschillen per abonnement en liggen bij het Basis Sim abonnement wat lager. De prijs is ook afhankelijk van de contractduur. Je kunt kiezen voor 12 of 24 maanden.