Uit onderzoek blijkt dat veel studenten teveel betalen aan hun mobiele telefoonabonnement. Omdat de kamerhuur van de gemiddelde student al duur genoeg is, zou het goed zijn om eens stil te staan bij de kosten die je maakt met je mobiele telefoon. Het is goed om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die een sim only biedt. Het is hierbij zelfs mogelijk een abonnement af te sluiten dat per maand opzegbaar is. Hierdoor zit je niet jarenlang vast aan een provider of een bundel die niet bij je past.

Kies de juiste bundel

Met het kiezen van de juiste bundel kan je al snel veel geld besparen. Onderzoek eerst op welke manier jij gebruik maakt van jouw mobiele telefoon. Kijk bijvoorbeeld hoeveel MB je nodig hebt en het aantal belminuten dat je per maand wilt gebruiken. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van het internet wanneer je onderwerpen voor je studie moet opzoeken of bel jij veel met vrienden, dan kies je de bundel die voor jou het meest voordelig is. Het handige van een sim only is natuurlijk ook dat je je bundel tussentijds kunt aanpassen. Handig wanneer je er achter komt dat je van opties gebruikmaakt dit je niet nodig hebt.

Vergelijken

Vergelijk verschillende providers met elkaar en onderzoek welke bundels zij aanbieden. Uiteraard vergelijk je ook de prijzen die je per maand moet betalen. Zo zoek je eerst naar de bundel die precies bij jouw wensen past. In ieder geval ben je veel goedkoper uit met een sim only omdat je alleen maar een simkaart nodig hebt en verder gebruik maakt van je eigen toestel.

Bovendien is het ook prettig dat je als student niet langdurig vastzit aan een abonnement voor je smartphone. Mocht je eens krap komen te zitten is het mogelijk je abonnement maandelijks op te zeggen bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Wij van Simonlyvergelijken.nl helpen je als student het goedkoopste abonnement te vinden!

Hoe bespaar je geld?

Wil je een sim only afsluiten, maar weet je niet waar je dit het beste kunt doen om zo veel mogelijk geld te besparen? Lees dan op deze pagina hoe je de goedkoopste sim only kan vinden. Zo bespaar je niet alleen geld door te kiezen voor een telefoonabonnement zonder toestel, maar ook nog eens door het goedkoopste telefoonabonnement zonder toestel aan te schaffen.

Sim only is altijd goedkoop

Hoewel de meeste telecomaanbieders telefoonabonnementen aanbieden inclusief toestel, is het eigenlijk veel goedkoper om te kiezen voor een sim only. Gelukkig zien steeds meer mensen de kracht van dit type abonnement. Het bespaart veel geld. Dit komt omdat je bij een sim only niet hoeft te betalen voor het toestel dat je bij het abonnement krijgt, waardoor de prijs van het abonnement per maand veel lager kan zijn.

Zo wordt de prijs van het toestel dat je zogenaamd gratis krijgt, in feite gewoon doorberekend in de prijs die je maandelijks voor jouw abonnement moet betalen. Kortom: kies je voor een abonnement zonder toestel, dan betaal je tientallen euro’s per maand minder voor hetzelfde abonnement waar je wel een toestel bij krijgt.

Telefoon abonnement vs sim only

Een dergelijk abonnement is voornamelijk geschikt voor mensen die een abonnement met toestel te duur vinden, die nog een goede telefoon in huis hebben en hier een abonnement voor af willen sluiten. Koop je een los toestel en sluit je hier een goedkoop abonnement zonder toestel voor af, dan ben je namelijk alsnog goedkoper uit.

Sim only voor studenten

De mogelijkheden bij het afsluiten

Als je een sim only afsluit, heb je vele mogelijkheden. Voorheen was er nog sprake van een vrij klein aanbod. Door de stijgende populariteit van deze abonnementen zijn er tegenwoordig steeds meer soorten abonnementen waar je uit kunt kiezen. De abonnementen waar je uit kunt kiezen als je op zoek gaat naar het goedkoopste abonnement, verschillen van elkaar op basis van drie belangrijke factoren.

Dit betreft de volgende drie factoren:

  • Het aantal belminuten en sms’jes die je bij het abonnement krijgt. Sommige abonnementen kun je afsluiten met 100 belminuten en sms’jes, maar er zijn ook abonnementen met wel 1000 belminuten en sms’jes. Bij de meeste aanbieders worden de belminuten en sms’jes bij elkaar opgeteld. Er zijn ook aanbieders die deze zaken apart van elkaar berekenen. Houd dit dus goed in de gaten bij het afsluiten van een abonnement om misverstanden te voorkomen.
  • Het aantal MB’s aan internet die je krijgt. Sommige abonnementen hebben helemaal geen internet, wat betekent dat je met dit toestel niet op het internet kan als je geen wifi hebt. Andere abonnementen daarentegen hebben wel tot 4GB (4000MB). Dit betekent dat je heel veel filmpjes kan kijken, zonder dat jouw internet snel op zal gaan.
  • De contractduur van het abonnement. Je hebt abonnementen die iedere maand opzegbaar zijn. Er zijn ook abonnementen die een jaar of twee jaar duren. Sluit je een maandelijks opzegbaar abonnement af, dan ben je vaak iets meer geld kwijt dan wanneer je een abonnement voor een of twee jaar afsluit.

Conclusie

Wil je de beste deal op de markt, dan is het belangrijk om eerst goed te bedenken hoeveel jij nodig hebt voor jouw telefoon. Het is logisch dat meer belminuten meer kost, dus als je geld wil besparen op jouw abonnement is het verstandig om niet te veel belminuten te nemen. Wanneer je wel veel belt, kan het interessant zijn te kiezen voor een bundel met onbeperkt bellen.

Dit geldt overigens ook voor het aantal MB’s aan internet, dus ook hier moet je niet in doorslaan maar ook zeker niet te weinig van nemen. Door slim te kijken naar jouw huidige verbruik en op basis van deze informatie jouw behoefte vast te stellen, heb je de goedkoopste deal die past bij jouw wensen.