Provider Youfone start vanaf vandaag een nieuwe televisie campagne en positioneert zich daarmee als gedreven prijsvechter die haar klanten snapt en van alle gemakken voorziet. Daarmee neemt Youfone afscheid van Ruben Nicolai als boegbeeld. Evenals zijn alter ego Marcelino Wunderlich waarmee de mobiele provider bekend werd op TV.

Bekijk hier de nieuwste reclame:

Wat is het doel van de campagne?

De telecommarkt is inmiddels flink verzadigd: de consument kan voor steeds lagere prijzen bellen, sms’en en internetten. Het gevolg hiervan is dat veel providers iedere consument proberen te winnen met interessante acties. Zo kun je momenteel een onbeperkt internet abonnement afsluiten bij T-Mobile vanaf 30 euro (incl. 5 euro ‘Samen’ korting).

Andere aanbieders zoals Vodafone stunten met combinatiekorting: zo kun je in combinatie met Ziggo dubbele data krijgen en 5 euro korting. Bij KPN zetten ze vol in op ‘KPN Compleet’. Met dit pakket kun je bellen, televisie en mobiel combineren tegen een scherpe prijs en met velen extra’s.

‘What you Wil’

Volgens Youfone is de concurrentiestrijd op de telecommarkt niet iets waar iedereen graag over praat. Volgens de provider moet alles gewoon goed werken en is een telefoonabonnement niet zo spannend. Hierdoor kan de klant lekker bezig zijn met andere dingen.

Dat is de gedachte achter de nieuwe ‘What You Wil’ campagne waarbij gebruiksgemak centraal staat. Volgens Youfone is dat niet alles onbeperkt maar vooral alles goed geregeld.

Wat you wil

‘What you will’ – Foto: Youfone.nl

Visie

“In een wereld waar we al zoveel keuzes moeten maken, zijn we op zoek naar dingen, merken en producten die ons leven makkelijk maken, niet moeilijker. Dat is precies wat we bij Youfone willen doen. Wij leveren maximale bereikbaarheid en internetsnelheid voor een minimum prijs, ook zonder vaste contracten. Met onze nieuwe campagne spreken wij een breder publiek aan en daarom zullen wij ons meer onderscheiden op merkniveau. Mensen kiezen uiteindelijk vaak voor het merk waar ze zich het meest mee kunnen identificeren”, aldus de CEO van Youfone, Valentijn Rensing.

Youfone heeft met kleine aanpassingen de uitstraling van de website al een frissere uitstraling gegeven. De televisiecampagne zal vanaf vandaag ook te zien zijn op televisie. Tot slot is het opmerkelijk dat Youfone ook het traditioneel televisie kijken wil veranderen.

Achter de schermen werkt de provider dan ook in samenwerking met Huawei om een digitaal platform te lanceren dat toegang biedt tot live-televisie, video on demand, apps en games. De gebruiker van deze dienst heeft dan de mogelijkheid om specifieke content af te nemen. Uiteindelijk zal Youfone breedband internet gaan leveren aan haar klanten. Wanneer dat is, is nog niet duidelijk.

Aanpassing van de databundels

Sim only aanbieder Youfone gaat daarnaast haar databundels aanpassen. Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper. Youfone gaat met één bundel stoppen en introduceert tegelijk een aantal nieuwe bundels. Ook het prijsverschil tussen maandelijkse contracten en jaarcontracten komt te vervallen. Er blijft wel sprake van een bundelkorting van 1,50 euro.

Tot nu toe kon je bij Youfone nog kiezen voor een databundel van 200 MB. Met deze kleine bundel kon je alleen internetten via het 3G netwerk. Deze beperkte bundel gaat nu echter verdwijnen. In plaats daarvan kun je in het vervolg kiezen voor een nieuwe bundel van 1000 MB. Deze bundel krijgt een prijs van 6 euro per maand.

Welke opties zijn er nu?

Als gevolg van de aanpassingen, heb je straks bij Youfone de keuze uit de volgende opties:

  • Een databundel van 500 MB gaat 4 euro kosten.
  • De bundel van 1000 MB zoals gezegd 6 euro
  • 1500 MB gaat 9 euro kosten.
  • Voor de databundel van 2000 MB ga je 10 euro per maand betalen.
  • Dan is er nog de databundel van 2000 MB mét toegang tot het extra snelle 4G internet. Deze wordt iets goedkoper. De prijs van deze bundel wordt 14 euro per maand bij een maandelijks opzegbaar contract en 13 euro per maand bij een tweejarig contract.

Je kunt bij Youfone zelf je bundel samenstellen door de diverse databundels te combineren met een drietal opties voor bellen en sms’en. Je opties voor bellen en sms’en zijn: 100 belminuten of sms’jes, 250 belminuten of sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en. De populairste combinatie onder Youfone klanten is op dit moment een tweejarig abonnement met 100 belminuten of sms’jes en een 1500 MB databundel.

Grotere bundel al verkrijgbaar vanaf 20 euro per maand

De nieuwe databundel van 20GB is inmiddels ook ingegaan en gaat 21 euro per maand kosten voor klanten met een maandelijks opzegbaar abonnement. Heb je een tweejarig abonnement dan wordt de prijs nog iets voordeliger, namelijk 20 euro per maand. Als je ervoor kiest om de 10 GB databundel te combineren met een bundel voor onbeperkt bellen en sms’en krijg je een bundelkorting van 4 euro

Wil je je databundel nog verder uitbreiden met de optie om ook via 4G te internetten, dan komt er maandelijks nog 1 tot 3 euro bij, afhankelijk van de precieze samenstelling van je bundel.

Zelf samenstellen

Je kunt als klant bij Youfone zelf je abonnement samenstellen. Je hebt de keuze tussen een tweejarig abonnement of een abonnement dat je maandelijks op kunt zeggen. Daarnaast kun je kiezen voor 100 belminuten of sms’jes voor 3 euro per maand, 250 belminuten of sms’jes voor 4 euro of onbeperkt bellen en sms’en voor 10 euro per maand. Deze bel/ sms-bundels kun je naar wens combineren met diverse databundels.

Tot slot kun je kiezen voor 3G of 4G internet, waarbij de laatste optie 1 tot 3 euro duurder is, afhankelijk van welke bundels je gekozen hebt. Ben je er uit? Vergelijk de abonnementen van Youfone met andere providers. Sim only vergelijken kan direct op onze homepage.

Eenjarige abonnementen niet meer beschikbaar

De grootste wijziging is dat éénjarige contracten niet meer worden aangeboden. Klanten kunnen momenteel alleen nog kiezen tussen een tweejarig of maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Door de abonnementen te vergelijken kun je een afgewogen keuze maken.

Klanten die kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement, kunnen nu kiezen voor een abonnement die iets goedkoper is geworden dan voorheen. Bij een tweejarig abonnement is alleen de combinatie van 450 belminuten en sms en de bundel met onbeperkt bellen en smsen iets goedkoper geworden.

Youfone Sim only abonnement

Databundels

De databundels van Youfone hebben ook enkele wijzigingen gekregen. Vanaf 27 december is de aanbieder, die recentelijk na Simyo als beste uit de test van de Consumentenbond kwam, gestopt met het aanbieden van de kleinste databundel van 200 MB. Het bedrijf heeft dit besloten naar aanleiding van de steeds grotere vraag naar grotere databundels.

In plaats daarvan biedt Youfone voortaan een databundel van minimaal 500MB aan voor de prijs van de oude 200MB bundel. De databundel met 700MB aan data kan alleen nog bij een maandelijks opzegbaar abonnement worden afgesloten, en is 1 euro goedkoper dan voorheen. De 1GB bundel kan alleen worden afgesloten bij een tweejarig abonnement, en is qua prijs met 6 euro per maand ongewijzigd gebleven. De overige databundels, van 1500, 2000 en 4000MB, zijn allemaal twee tot vier euro per maand goedkoper geworden.

Youfone: een echte prijsvechter

Youfone is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte prijsvechter op de markt. Youfone is een belangrijke concurrent voor onder andere Simyo en Telfort, die net als Youfone ook van het KPN netwerk gebruik maken. Vergelijk sim only abonnementen op onze homepage. Je zult zien dat Youfone een van de meest goedkope aanbieders op de markt is. Zoals gezegd is dit niet het enige.

Daarnaast is het kwalitatief gezien een uitstekende aanbieder op het betrouwbare KPN netwerk. Het Consumentenpanel van de Consumentenbond heeft de provider na Simyo uitgeroepen tot de beste mobiele provider van Nederland. Een Youfone bundel is wat ons betreft dan ook een echte aanrader. Recentelijk lanceerde de provider nog deze reclame over het razendsnelle 4G netwerk van Youfone: