Een ‘gratis PlayStation 4’ bij een mobiel abonnement klinkt mooi, maar je betaalt de PS4 dubbel en dwars terug. Dat blijkt uit onderzoek van Simonlyvergelijken.nl. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor sim-only in plaats van een mobiel abonnement met toestel. Voor de gamers onder ons kan het in sommige gevallen toch erg interessant zijn om een mobiel abonnement met toestel te nemen. Enkele online aanbieders bieden namelijk de mogelijkheid om een ‘gratis’ console te ontvangen bij het afsluiten van een abonnement.

Bij andere aanbieders kun je een sim only afsluiten in combinatie met een console, waarbij je net als bij een abonnement met toestel maandelijks de console terugbetaalt. Veelal gaat het hier om de populaire PlayStation 4 (PS4), een spelcomputer die wereldwijd al zo’n 60 miljoen keer is verkocht. twee keer vaker dan de grootste concurrent: de Xbox One. Wat zijn de mogelijkheden van een gratis PlayStation 4 bij een mobiel abonnement? En hoe gaat dit in zijn werk?

Mobiel abonnement met een PlayStation 4 als cadeau

Bij telefoon abonnementen met toestel betaal je maandelijks een bepaald bedrag voor de telefoon. Erg handig, want op deze manier hoef je niet in een klap een groot bedrag op te hoesten. Veel mensen kunnen zich niet veroorloven om zo’n 700 a 800 euro neer te tellen voor een telefoon.

Kun je dat wel? Dan is een sim only abonnement in combinatie nog altijd de meest goedkope optie. Over een periode van twee jaar betaal je in totaal vaak een stuk meer voor een mobiel abonnement met toestel. Dit laatste kan tegenwoordig ook soms worden ingezet voor andere producten zoals een spelcomputer. Hierdoor betaal je de spelcomputer dus eigenlijk maandelijks af. Hierbij krijg je vaak een interessante korting in combinatie met een mobiel- of sim only abonnement.

Van belang is om secuur uit te rekenen of het inderdaad voordeel oplevert over een periode van 24 maanden.

Totaalbedrag flink duurder dan bij losse aanschaf

Uit een rondgang van Simonlyvergelijken.nl bij andere websites die deze mogelijkheid bieden, blijkt dat het zelf aanschaffen van een sim only abonnement, PS4 en mobiele telefoon, flink goedkoper blijkt te zijn dan wanneer je een ‘mobiel abonnement met cadeau’ afsluit. Het lijkt dus een interessante optie, maar in de praktijk blijkt er geen voordeel te zijn. Ook blijkt dat het tegenwoordig niet meer mogelijk is alleen een sim only abonnement + cadeau te nemen.

Momenteel is er alleen nog de mogelijkheid om een PS4 cadeau te krijgen bij een mobiel abonnement met toestel.
Wil je het zelf nachecken? Hieronder zetten wij enkele websites op een rij die de mogelijkheid bieden voor een mobiel abonnement met de PlayStation 4 als cadeau:

Rekenvoorbeeld

  • Algebeld.nl is een voorbeeld van een website waar het mogelijk is een mobiel abonnement met toestel af te sluiten, met de PS4 als cadeau. Je betaalt bijvoorbeeld voor een Huawei Y5 abonnement bij Vodafone (met 150 belminuten en 1500MB 4G internet) 43 euro per maand. Je krijgt hier een PS4 (500GB) dus ‘gratis’ bij. Over een periode van 24 maanden is dit een totaalbedrag van 1057 euro.
  • Wanneer je alles los koopt (Huawei Y5: €87 bij Belsimpel, PlayStation 4: €344 bij Mediamarkt, sim only abonnement Vodafone: €21 p/m, €504 over 24 maanden) kom je op een totaalbedrag van 935 euro.

Geconcludeerd kan dus worden dat je de PlayStation 4 wel ‘gratis’ cadeau krijgt, maar in totaliteit maar liefst 122 euro meer betaalt dan wanneer je alles los aanschaft!

Conclusie: Losse aanschaf + sim only abonnement is goedkoper

Goedkoper en echt ‘gratis’ is een mobiel abonnement + cadeau dus helaas niet. Het blijkt in de meeste gevallen zelfs duurder te zijn.  Voor sommige mensen kan het toch een uitkomst zijn wanneer je niet de financiële middelen hebt om de PlayStation 4 in een keer te betalen. Maar uiteindelijk betaal je altijd de aanschafprijs van de spelcomputer terug in de abonnementsprijs.

Heb je genoeg middelen? Dan is het dus verstandig alles los te kopen en te kiezen voor een goedkoop sim only op onze homepage. Het is even een flinke eenmalige investering, maar over een periode van twee jaar haal je het voordeel er zeker uit.

Neem ook zeker even een kijkje bij de laatste acties die op dit moment gelden.