Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een type abonnement waar je geen toestel bij krijgt, maar alleen een simkaart. Hierdoor is het abonnement voordeliger dan een abonnement met toestel. Mede hierdoor heeft sim only de laatste jaren aan populariteit gewonnen in Nederland.

Loopt het abonnement van jouw mobiele telefoon af en ben je op zoek naar een nieuw abonnement? Zodat je weer verder kunt bellen, sms’en en internetten? Dan kun je natuurlijk voor een gewoon abonnement kiezen waar je een nieuw toestel bij krijgt. Je kunt dus ook voor de goedkopere optie kiezen: sim only.

Wil je meer weten over het sim only abonnement? En wil je wellicht diverse abonnementen vergelijken voor de beste deal?
Op deze pagina lees je meer over dit onderwerp. Zo weet je niet alleen of het abonnement iets voor jou is, maar ook hoe je dit abonnement het beste kunt afsluiten.

→ Hiervoor is het ook aan te raden de meest actuele acties in de gaten te houden.

Welk abonnement neem jij?

Hoe werkt het?

sim only vergelijkenZoals al eerder vermeld, is een sim only een abonnement waar je geen toestel bij krijgt. De laatste jaren was het in Nederland alleen mogelijk om een mobiel abonnement af te sluiten met toestel. Sinds de introductie en opkomst van ‘sim only’ is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder hier een toestel bij aan te schaffen.

Hierdoor is een sim only veel goedkoper dan een abonnement met toestel, aangezien de toestelprijs van de telefoon die je bij jouw abonnement met toestel krijgt wordt doorberekend in de maandelijkse kosten. Wil je een goedkoper abonnement met hetzelfde aantal belminuten, sms’jes en MB’s om te internetten op jouw telefoon? Dan is sim only dus zeker een aanrader.

Sluit je een dergelijk abonnement af, dan krijg je hier geen nieuwe telefoon bij. Het enige wat je krijgt, is een simkaart met de inhoud van jouw abonnement. Deze simkaart kun je vervolgens in een bestaande telefoon stoppen, zodat je op dit toestel kunt bellen, sms’en en internetten.

3 redenen om een sim only abonnement af te sluiten

Het afsluiten van een abonnement is steeds populairder in Nederland en dit is niet voor niets. Sluit je zo’n abonnement af, dan profiteer je namelijk van drie belangrijke voordelen die het afsluiten van het abonnement zeker de moeite waard maken. De belangrijkste drie voordelen zijn de volgende:

  1. Het abonnement is goedkoper dan een abonnement waar je een toestel bij krijgt. Dit komt omdat de hoge prijs van dit toestel niet in de maandelijkse kosten van het abonnement wordt doorberekend. Hierdoor is het abonnement simpelweg goedkoper. Telecomaanbieders zeggen wel altijd dat je een toestel gratis krijgt als je een abonnement afsluit, maar in feite betaal je hier maandelijks gewoon een meerprijs voor.
  2. Het kan gebruikt worden op ieder simlockvrij toestel. Heb je nog een goed toestel of heb je nog een telefoon in de la liggen, dan kun je goedkoop een abonnement afsluiten voor deze telefoon om het abonnement op dit toestel te gebruiken.
  3. Het abonnement kan ook gecombineerd worden met het kopen van een los toestel. Wil je een goedkoop abonnement, maar wil je toch een nieuw toestel? Dan kun je een los toestel aanschaffen en hier een simkaart in doen. Het aanschaffen van een los toestel met sim only is vaak voordeliger dan het aanschaffen van een abonnement met toestel. Met een sim only ben je eigenlijk altijd goedkoper uit.

→ Meer weten over de voordelen?
Zie de vraag: ‘Wat is het verschil tussen sim only en een telefoon abonnement met toestel?

Sim only is goedkoop en flexibel.

Voor wie is zo’n abonnement geschikt?

Sim only samenstellenHet sim only abonnement is natuurlijk geschikt voor iedereen, maar er zijn enkele doelgroepen die voornamelijk baat hebben bij het afsluiten van zo’n abonnement. Wij maken hierbij een onderscheid tussen drie groepen:

  • De eerste groep mensen voor wie het een aantrekkelijke optie is, is de groep mensen die een abonnement met toestel te duur vindt. Vind je het niet nodig om 50 euro per maand te betalen voor jouw abonnement? Dan is het sim only abonnement een aantrekkelijk en veel goedkoper alternatief.
  • Daarnaast is sim only geschikt voor mensen die nog een goed toestel in huis hebben en geen nieuw toestel nodig hebben. Heb je bijvoorbeeld een gloednieuwe telefoon gekregen voor je verjaardag en loopt je abonnement net af? Dan is het zonde om een nieuw abonnement met toestel aan te schaffen en kun je beter kiezen voor een abonnement zonder toestel.
  • Tot slot is het abonnement tevens geschikt voor mensen die op een slimme manier geld willen besparen door hun toestel los te kopen en hier een mobiel abonnement voor af te sluiten. Wil je de kosten van jouw nieuwe toestel liever in één keer betalen in plaats van per maand in de vorm van een duur abonnement? Dan is het sim only abonnement ook voor jou interessant.

Met behulp van onze vergelijker vergelijk je direct alle abonnementen die momenteel verkrijgbaar zijn in Nederland.

Bronnen: ConsumentenbondWikipedia, Pixabay.