Omdat het sim only abonnement steeds populairder wordt in Nederland, wordt de vraag van consumenten naar dit specifieke abonnement steeds groter. Om aan deze grote vraag te voldoen, zijn er vele verschillende spelers op de markt gekomen die consumenten de mogelijkheid bieden om een sim only af te sluiten. Wil je zo’n abonnement afsluiten, dan kun je in Nederland dus terecht bij diverse aanbieders op de markt. Welke aanbieders er precies op de markt zijn op het gebied van sim only, lees je in het onderstaande overzicht. Zo worden in onderstaande alinea’s alle aanbieders van dit abonnement kort beschreven, zodat je weet bij welke aanbieders je terecht kunt voor het afsluiten van een abonnement zonder toestel. Tevens kun je zien welke providers opereren op de vier netwerken in Nederland van KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2.

Aanbieders op het KPN netwerk

1. KPN

KPN is één van de grootste telecomaanbieders op de markt, die naast diverse abonnementen met toestel ook verschillende abonnementen zonder toestel aanbiedt. Heb je nu een abonnement bij KPN en wil je graag bij deze telecomaanbieder blijven? Kies dan voor een abonnement zonder toestel van KPN.

2. Telfort

Wil je liever geen abonnement van Vodafone of T-Mobile, dan kun je ook kiezen voor een abonnement zonder toestel van de aanbieder Telfort. Ook deze aanbieder biedt diverse goedkope abonnementen aan zonder toestel, dus je kunt eenvoudig het abonnement vinden dat bij jou past en deze voor een kleine prijs afsluiten.

3. Youfone

Youfone was tot enkele jaren geleden vrij onbekend, maar op dit moment zijn er steeds meer mensen die voor de voordelige abonnementen zonder toestel van Youfone kiezen. Dit komt omdat deze abonnementen niet alleen voordelig zijn, maar ook vrij uitgebreid met vele opties.

4. Robin Mobile

Tot slot is er Robin Mobile, een aanbieder op het netwerk van KPN. Robin Mobile onderscheidt zich sterk van andere aanbieders door abonnementen met niet alleen onbeperkt bellen of sms’en, maar ook met onbeperkt internet aan te bieden. Dat is uniek op de Nederlandse markt: geen enkele andere aanbieders biedt momenteel deze mogelijkheid naast Robin Mobile. Het is bij deze provider mogelijk om verschillende internetsnelheden te kiezen bij het abonnement. Hoe hoger de internetsnelheid, des te hoger is de maandelijkse abonnementsprijs.

5. Simyo

Een relatief nieuwe aanbieder op de markt van telefoonabonnementen zonder toestel, is Simyo. In tegenstelling tot enkele grote telecomaanbieders op de markt, vind je in het aanbod van deze aanbieder alleen abonnementen zonder toestel. En omdat Simyo gespecialiseerd is in abonnementen zonder toestel, weet je zeker dat je bij deze aanbieder goede kwaliteit krijgt als je kiest voor een abonnement zonder toestel.

Aanbieders op het Vodafone netwerk

1. Vodafone

De eerste aanbieder van telefoonabonnementen zonder toestel, is Vodafone. Zo biedt Vodafone diverse bundels aan, die stuk voor stuk online aangeschaft kunnen worden om goedkoop te kunnen bellen, sms’en en internetten op jouw telefoon.

2. HollandsNieuwe

HollandsNieuwe is, net zoals Simyo, een vrij nieuwe speler op de markt van de telecomaanbieders. Naast abonnementen met toestel, kun je bij deze telecomaanbieder ook terecht voor abonnementen zonder toestel. Wil je geld besparen? Kies dan voor een van de sim only abonnementen van HollandsNieuwe.

3. Ziggo

Tot slot is er nog Ziggo. Ziggo is een aanbieder van onder andere telefonie (vaste lijn) en televisie, maar je kunt bij deze aanbieder ook terecht voor een sim only abonnement. Wil je niet onnodig veel geld betalen voor jouw abonnement? Kies dan voor een abonnement zonder toestel van Ziggo en je betaalt nooit te veel geld om te kunnen bellen, sms’en en internetten op jouw telefoon.

4. T-Mobile

Een andere grote speler op de markt op het gebied van sim only abonnementen, is de aanbieder T-Mobile. Net zoals de aanbieder Vodafone, biedt ook deze aanbieder diverse abonnementen zonder toestel aan die je eenvoudig online kunt afsluiten.

Aanbieders op het T-Mobile netwerk

Ben

Het was even stil rond Ben, maar sinds de opkomst van sim only is deze speler weer helemaal terug op de markt. Ben stond al langer bekend om de lage prijzen en de goede kwaliteit en door het aanbieden van goedkope abonnementen zonder toestel is dit imago alleen maar versterkt.

Simpel

Net zoals Simyo, biedt Simpel alleen sim only aan in het aanbod. Hierdoor is ook deze aanbieder gespecialiseerd in deze abonnementen zonder toestel, waardoor je bij deze aanbieder kunt rekenen op een groot aanbod met aantrekkelijke abonnementen.

Het Tele2 netwerk

Tele2 biedt diverse producten aan op de markt, waaronder telefoonabonnementen zonder toestel. Wil je een abonnement zonder veel te betalen voor het toestel dat je erbij krijgt, dan kun je bij Tele2 terecht om dit abonnement voor een kleine prijs af te sluiten.

Wij hopen dat dit overzicht van alle aanbieders op de Nederlandse markt jullie helpt bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Ben jij er al uit voor welke provider jij gaat? Op onze homepage kun je alle abonnementen met sim only die er momenteel zijn, eenvoudig met elkaar vergelijken.

Sim only vergelijken

De prijsvechters

Na de alom bekende prijzenoorlog in het supermarktwezen lijkt er nu ook een ware prijzenoorlog te ontstaan tussen de verschillende aanbieders van sim only abonnementen. Het is natuurlijk bekend dat aanbieders van sim only abonnementen steeds weer met scherpe aanbiedingen komen, om meer abonnementen te kunnen verkopen. Nu ontketent zich echter een heuse prijzenslag. De prijzenoorlog is met name ontstaan door het stunten met prijzen voor het mobiele dataverkeer. Dit betreft dus de tarieven voor het gebruik van mobiel internet en apps, waarvan we zien dat er steeds vaker gebruik van wordt gemaakt.

1. Simpel

Aanbieder Simpel introduceerde in februari de zogenaamde ‘verdubbeldagen’. Dagen werden weken en weken werden maanden en waarschijnlijk zal de actie ook de komende periode nog doorlopen. Tijdens deze verdubbeldagen is de prijs van 1GB dataverkeer in combinatie met 100 belminuten inmiddels gedaald naar € 9,50 per maand.

2. Ben

Provider Ben die onder de vlag van T-Mobile vaart is de eerste die met een reactie komt op de actie van Simpel. Ben probeert nieuwe abonnementen te verkopen door nieuwe klanten tijdens de gehele duur van het nieuw af te sluiten contract 300 tot 500 MB dataverkeer gratis aan te bieden. In combinatie met de ook hier verplichte 100 belminuten zou een abonnement bij Ben dan uitkomen op € 11. Maar Ben is de beroerdste niet en geeft nog een extra korting, waardoor de maandlasten verrassend genoeg op hetzelfde bedrag uitkomen als bij aanbieder Simpel.

3. Simyo

Simyo, al diverse keren uitgeroepen tot beste mobiele aanbieder heeft tot op heden nog niet op de prijzenoorlog gereageerd. Simyo voert zogezegd haar eigen koers. De vraag is echter voor hoe lang. Want als de consument dusdanig gevoelig blijkt te zijn voor de aanbiedingen van concurrerende prijsvechters Simpel en Ben, zal ook Simyo ongetwijfeld mee gaan in de strijd om de abonnementen.

4. HollandsNieuwe

Hollands Nieuwe heeft in april over een heel andere boeg gegooid en lijkt op deze manier de oorlog nog even aan zich voorbij te laten gaan. Zij bieden een alles in één abonnement waarbij belminuten, sms-berichten of dataverkeer één op één kunnen worden verbruikt.

5. Telfort

Ook Telfort mengt zich niet in de prijzenoorlog, maar gaat de strijd aan met Hollands Nieuwe. Zij vechten het samen uit op het gebied van de geldigheid van de verschillende bundels.

Tip: Alle abonnementen van alle aanbieders vergelijk je eenvoudig op onze homepage van homepage van simonlyvergelijken.nl.