Telfort

Men ziet Telfort doorgaans als pionier op het gebied van sim only abonnementen, door de introductie van de eerste sim only abonnementen na de overname door het Britse O2. Voor het aanbieden van sim only abonnementen stond Telfort voornamelijk bekend als prijsvechter in Nederland, door het aanbieden van mobiele telefonie en mobiel internet tegen zeer lage prijzen. Zeker in vergelijking met de tot dan toe aangeboden bundels en abonnementen. Bij de introductie van sim only abonnementen was het voornamelijk de zakelijke markt wat hier z’n kans greep, terwijl de particuliere consument eerst bij de reguliere abonnementen bleef hangen. O2 bleek echter niet succesvol genoeg voor de Nederlandse markt, waarna Telfort zich opnieuw als losstaande onderneming introduceerde. Waar voorheen gebruik werd gemaakt van een eigen netwerk, ging men op dat moment over op het netwerk van KPN.

Telfort staat vooral garant voor een grote mate van flexibiliteit bij het samenstellen van je sim only abonnement. Vooraf kun je zelf kiezen hoeveel minuten, aantal megabytes en sms’jes je verwacht te gebruiken. Zo stel je een sim only abonnement samen, wat perfect aansluit bij je maandelijkse verbruik. Teveel betalen of delen van je tegoed overhouden zijn hiermee verleden tijd! Naast deze flexibele sim only abonnementen biedt Telfort een aantal standaardvarianten aan. Opvallend aan de diensten van Telfort, is dat je meer moet betalen voor het gebruik van het razendsnelle 4G-netwerk waarop Telfort actief is. Bij de meeste andere providers zit dit bij de kosten voor de sim only abonnementen inbegrepen.

De voordeelbundels die Telfort naast haar sim only abonnementen aanbiedt, maken Telfort echter tot een geduchte concurrent van de overige providers in Nederland. Mede door het gebruik van het netwerk van KPN, biedt Telfort haar klanten een landelijk dekkend netwerk. Hierop kan men gebruik maken van mobiel internet met een hoge snelheid, voor een relatief lage prijs. Iets waar Telfort sinds haar oprichting bekend om staat!

Sim only bundels bij Telfort

Bij Telfort is het mogelijk om je sim only abonnement volledig naar eigen wens in te richten, zodat je deze precies kunt laten aansluiten bij je maandelijkse verbruik. Gebruik je bijvoorbeeld veel meer mobiele data, dan dat je belt? Zet het aantal megabytes binnen je abonnement dan erg hoog en laat het aantal belminuten wat lager staan. Andersom geldt natuurlijk ook, dat je voor meer belminuten kunt kiezen als je veel actief bent op Wifi-netwerken. Het belang van veel megabytes voor mobiel internet is in dat geval minder noodzakelijk, waardoor je de kosten voor je sim only abonnement kunt drukken. Je kunt er bij Telfort tevens voor kiezen om helemaal geen megabytes voor mobiel internet in je sim only abonnement te nemen. Zo betaal je alleen voor het gebruik van belminuten.

Wanneer je Telfort Sim only abonnement gaat samenstellen, kies je eerst het aantal belminuten en vervolgens het aantal megabytes. Standaard biedt Telfort een onbeperkt aantal sms’jes bij haar sim only abonnementen, ook als je de goedkoopste variant neemt. Hierin verschilt Telfort van andere aanbieders van sim only aanbieders, waarbij vaak maar een bepaalde hoeveelheid sms’jes gebruikt kunnen worden.

De huidige bundels

Het aantal belminuten wat je bij Telfort voor je sim only abonnement kunt kiezen, begint al bij 150 belminuten. Daarbij is het bij Telfort mogelijk om na tien minuten gratis te bellen, tot het einde van het gesprek. Dit kan naar alle mobiele en vaste telefoonnummers in Nederland. Wil je meer bellen? Kies dan voor 300, 500 of zelfs 1000 belminuten. Hoewel 1000 belminuten vrijwel gelijkstaat aan onbeperkt bellen, biedt Telfort geen sim only abonnement aan die ook echt een onbeperkt aantal belminuten bevatten aan.

Na het kiezen van het juiste aantal belminuten kun je kiezen hoeveel belminuten je wenst te gebruiken per maand. Gebruik je vrijwel altijd een Wifi-netwerk om gebruik te maken van Whatsapp, Facebook, nieuwsapps, enzovoorts? Wellicht is het dan verstandig om te kiezen voor een sim only abonnement zonder mobiel internet. Naast een sim only abonnement zonder megabytes voor mobiele data, kun je kiezen voor 125 MB, 500 MB, 1 GB of 2,5 GB naast je belminuten.

Met 125 en 500 MB heb je voldoende mobiele data om gebruik te maken van Whatsapp, je mail te lezen en beantwoorden en af en toe het nieuws te lezen. Wil je ook af en toe een video kunnen bekijken, of bijvoorbeeld muziek kunnen streamen? Kies dan voor een bundel met 1 GB of 2,5 GB. Hoewel dit nog steeds minder is dan het maximale aantal gigabyte bij veel andere providers, geeft het je wel de vrijheid om redelijk zorgeloos gebruik te maken van mobiel internet op je telefoon.

Tot slot heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het gebruik van een supersnel 4G-netwerk, waarop Telfort actief is. Wil je niet meer betalen en accepteer je een iets tragere internetverbinding, dan volstaat ook het 3G-netwerk van Telfort prima. Zeker bij een kleinere internetbundel wordt het gebruik van een 4G-netwerk afgeraden, omdat je hiermee doorgaans meer verbruikt dan op een 3G-netwerk. Bij een internetbundel met 1 GB of 2,5 GB is het gebruik van een 4G-verbinding interessanter, zeker bij het bekijken van video’s en het beluisteren van muziek.

Meer voordeel bij Telfort

Zoals eerder al werd aangehaald, is het bij Telfort mogelijk om na tien minuten gratis verder te bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland. Zo gaan lange gesprekken niet ten koste van het aantal belminuten wat je in je sim only abonnement hebt opgenomen. Het is mogelijk om iedere maand tot maximaal drieduizend minuten gratis te bellen. Een aantal wat vrijwel niemand zal halen, het staat immers gelijk aan vijftig volledige uren bellen. Deze dienst is automatisch ingeschakeld bij het afsluiten van je sim only abonnement bij Telfort.

Naast de mogelijkheid om gratis te bellen na een gesprek van tien minuten, biedt Telfort nog meer voordeel. Zo is het mogelijk om de overgebleven belminuten en megabytes aan het einde van de maand mee te nemen naar de volgende maand. Dit maakt het gebruik van je sim only abonnement des te flexibeler! Wanneer je de ene maand wat minder mobiel internet verbruikt, kun je een maand later meer internetten. Het is zelfs zo dat overgebleven belminuten en megabytes nog tot drie maanden later te gebruiken zijn.

Met een handige app van Telfort en je account op de website van de provider kun je dagelijks bijhouden hoeveel je verbruikt hebt en wat je die maand nog te verbruiken hebt. Zo voorkom je hoge kosten en behoud je de controle over je eigen bundel. Ook hoge kosten voor het gebruik van mobiele data buiten je bundel om worden bij Telfort voorkomen, doordat je automatisch van het internet wordt afgesloten als je bundel voor die maand op is. Mocht je toch nog willen blijven internetten, dan kun je bij Telfort een losse bundel aanschaffen. Deze dienst is uniek voor providers in Nederland en uitermate geschikt voor bijvoorbeeld kinderen. Aan het eind van de maand word je nooit verast door een te hoge telefoonrekening!

Kies zelf je internetsnelheid

Telfort maakt gebruik van het netwerk van KPN, wat vrijwel overal in Nederland toegang biedt tot het razendsnelle 4G-netwerk. Zo is het altijd mogelijk om te internetten, video’s te bekijken of muziek te streamen. Met een 4G-verbinding heb je een stabiele verbinding, waarvan de snelheid op kan lopen tot 150 Mbit/s. Wanneer je echter een kleinere databundel hebt, kan het verstandig zijn om te kiezen voor de 3G-verbinding van Telfort. Met een 3G-verbinding wordt voorkomen, dat afbeeldingen op webpagina’s allemaal worden gedownload. Dit bespaart op je het aantal verbruikte megabytes, zodat je bundel langer meegaat. Daarentegen duurt het laden van een filmpje of het streamen van muziek aanzienlijk langer op het 3G-netwerk. Het is bij Telfort maandelijks mogelijk om je type verbinding aan te passen. Zo kun je de ene maand snel internetten met 4G en een volgende maand iets minder snel internet nemen via 3G.

Kies voor CombiVoordeel van Telfort

Een relatief nieuwe voordeelbundel van Telfort, is CombiVoordeel. Het idee achter CombiVoordeel van Telfort, is dat je alle diensten bij dezelfde provider afneemt voor thuis en onderweg! Zo kun je televisie, internet en vast bellen combineren met mobiele telefonie bij Telfort, waarbij je kunt kiezen uit verschillende loyaliteitsprogramma’s. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere maand vijf euro korting op je factuur voor de sim only abonnement te krijgen, kun je het aantal belminuten of megabytes voor mobiel internet binnen je bundel laten verdubbelen, of krijg je een gratis abonnement op HBO om altijd naar je favoriete films en series op televisie of bijvoorbeeld je tablet te kijken. Door alles bij één provider te hebben behoud je het overzicht, kun je altijd naar dezelfde klantenservice bellen en kun je dus kiezen voor een fraaie voordeelactie zoals eerder beschreven is.

Waarom Telfort Sim only?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor het afsluiten van Telfort Sim only abonnement. De provider werkt via het netwerk van KPN, wat een zeer stabiel en snel netwerk betreft. Zo heb je overal en altijd toegang tot mobiel internet en kun je altijd bellen en sms’en. Mocht je liever niet op het 4G-netwerk van KPN zitten, dan kun je er bij Telfort voor kiezen om minder te betalen per maand en gebruik te maken van het iets langzamere 3G-netwerk.

Ook de flexibiliteit bij het samenstellen van je sim only abonnement bij Telfort kan een reden zijn om te kiezen voor deze provider. Vooraf kies je zelf hoeveel belminuten je maandelijks wilt en met hoeveel megabytes voor mobiel internet je dit wilt combineren. Je kunt er bij Telfort tevens voor kiezen om enkel belminuten te nemen. Standaard geeft de provider je maandelijks een onbeperkt aantal sms’jes. Ieder Telfort Sim only abonnement is voor één of twee jaar af te sluiten, handig als je bijvoorbeeld nog een goed werkende telefoon hebt en niet direct een nieuw toestel aan wilt schaffen. Met een eenjarig sim only abonnement heb je de mogelijkheid om na een jaar alsnog een nieuw toestel aan te schaffen.

Door te kiezen voor Telfort Sim only voorkom je tevens hoge kosten buiten je bundel om, doordat Telfort je mobiele internetverbinding automatisch uitschakelt wanneer je reguliere bundel verbruikt is. Zo kun je nooit meer internet verbruiken, dan in je maandelijkse bundel zit. Mocht je na het verbruiken van je internetbundel alsnog willen internetten, dan kun je voordelige, extra internetbundels aanschaffen. Deze bundel is vervolgens een beperkte tijd te gebruiken, zodat je een maand later weer binnen je bundel kunt internetten. Een dergelijke service maakt de sim only bundels van Telfort bijvoorbeeld erg geschikt voor jongere kinderen. Met deze restrictie kunnen zij nooit veel meer kosten veroorzaken, dan de kosten voor het maandelijkse sim only abonnement. Wel kan er nog buiten de bundel om gebeld worden, wat extra kosten met zich meebrengt.

Een andere reden om te kiezen voor Telfort, is de mogelijkheid om na tien minuten gratis verder te bellen. Zo worden lange gesprekken een stuk goedkoper, dan bij andere providers! Hoewel Telfort geen sim only abonnement met onbeperkt bellen aanbiedt, komt deze service daar dicht bij in de buurt. In een sim only abonnement met duizend belminuten heb je immers feitelijk veel meer door deze service. Het is mogelijk om gratis te bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland, tot een maximum van drieduizend gratis belminuten per maand.

Tot slot is de mogelijkheid om je overgebleven belminuten en megabytes tot drie maanden later nog te gebruiken, een zeer interessante service van Telfort. Immers, bij de meeste providers kunnen belminuten en mobiele data niet worden meegenomen naar een volgende maand. Dit is ideaal voor mensen die hun mobiele telefoon ofwel niet veel gebruiken, ofwel een zeer wisselend verbruik per maand hebben. Gebruik je bijvoorbeeld de ene maand nauwelijks internet en de volgende maand juist erg veel? Met deze service van Telfort voorkom je zo goed mogelijk dat je betaalt voor belminuten en mobiele data die je niet gebruikt.

Algemene informatie over Telfort

De Nederlandse provider Telfort heeft een rijke historie. Het bedrijf begon in eerste instantie als losstaande onderneming met het aanbieden van mobiele telefonie in de Randstad, rond september 1998. Een jaar later lukt het Telfort om een landelijke dekking te krijgen voor mobiele telefonie, door mee te doen op het netwerk van Libertel. Hiermee werd het voor de klanten van Telfort mogelijk om ook buiten de Randstad gebruik te maken van mobiele telefonie.

Tot 2000 was de NS een groot aandeelhouder in Telfort, waarna deze aandelen zijn verkocht aan het Britse bedrijf BT. Nog geen jaar later zou dit bedrijf haar diensten opsplitsen in een bedrijf voor vaste diensten van BT, namelijk BT Ignite, en een onderneming voor alle mobiele diensten: BT Wireless. De diensten van Telfort worden hierbij onderverdeeld over beide ondernemingen. In hetzelfde jaar, in 2001, wordt BT Wireless een zelfstandige onderneming en maakt het zich los van de moederonderneming BT. Vanaf dat moment verdwijnt de naam ‘Telfort’ (tijdelijk) van de Nederlandse markt voor mobiele telefonie en gaat het bedrijf verder onder de naam O2 (Netherlands) BV.

Met O2 breekt een nieuwe tijd aan op de Nederlandse telecommarkt, omdat dit bedrijf voor het eerst sim only abonnementen aanbiedt aan haar klanten. Het is voor velen een schok en voornamelijk de particuliere consumenten houden zich eerst afzijdig. Daar waar zakelijke klanten van O2 wel erg enthousiast zijn over de komst van dit nieuwe, goedkopere type abonnementen voor mobiele telefonie en internet. Hoewel de sim only abonnementen een succes blijken te zijn, lukt het niet om de naam ‘O2’ echt goed in de markt te zetten. Vanaf augustus 2003 besluit de onderneming dan ook terug te keren naar de naam Telfort, als blijkt dat deze nog een goede naamsbekendheid heeft in ons land.

Twee jaar na de terugkomst van Telfort op de telecommarkt in Nederland, besluit het bedrijf samen te gaan met KPN. KPN neemt Telfort volledig over, maar de provider blijft wel onder haar eigen naam functioneren. Vanaf dit moment mogen klanten van Telfort gebruik maken van het snelle en stabiele netwerk van KPN.

Inmiddels biedt Telfort veel meer diensten aan dan mobiele telefonie en mobiel internet alleen. Zo introduceerde de provider in oktober 2007 voor het eerst internet en vast bellen voor thuis. Ook hierbij werkte Telfort nauw samen met KPN, wat eerder dat jaar internetprovider Tiscali overgenomen had. In januari 2008 besluit KPN om Tiscali van naam te laten veranderen naar Telfort.

De laatste ontwikkeling van Telfort, is de introductie van Interactieve TV in augustus 2011. Met interactieve TV is het mogelijk om op ieder gewenst moment programma’s terug te kijken of op te nemen, zodat je niet langer thuis hoeft te blijven voor je favoriete programma. Met de uitbreiding van haar diensten, speelt Telfort in op de trend waarbij steeds meer mensen kiezen voor een alles-in-1 pakket. Hierbij combineer je vaste telefonie, internet en televisie met mobiele telefonie bij dezelfde provider. Dit gaat bij Telfort gepaard met een fikse korting op je maandelijkse factuur, of een leuk extraatje op het gebied van belminuten of megabytes voor mobiel internet.