Alle sim only providers en aanbieders

VergelijkenMomenteel zijn er 11 providers en aanbieders van sim only abonnementen in Nederland. Vergelijken doet de gemiddelde consument voornamelijk op prijs, maar de kwaliteit van de aanbieders is minstens zo belangrijk. Op deze pagina kun je de beste mobiele providers vinden op basis van de kwaliteit die zij leveren. Hierbij zijn wij uitgegaan van het oordeel van de Consumentenbond. Deze bond schakelt om de paar maanden een consumentenpanel in die alle providers meerdere malen per jaar beoordeelt op de volgende criteria: kwaliteit bellen/smsen, kwaliteit mobiel internet, klanttevredenheid, aantal storingen en administratieve afhandeling. De belangrijkste criteria zetten wij op deze pagina uiteen.

Top 10 providers volgens de Consumentenbond (april, 2018)

 ProviderTotaal testoordeelKwaliteit bellenKwaliteit internetKlant tevredenheid
1.Simyo8,28,68,99,3
2.KPN8,18,68,68,6
3.T-Mobile8,08,38,28,4
4.Simpel7,98,28,48,4
5.Telfort7,88,58,68,5
6.Vodafone7,68,28,58,0
7.Tele27,48,38,47,8
8.Ben7,18,38,68,2
9.Youfone7,18,58,58,4
10.Hollandsnieuwe7,18,58,58,4

Van welk netwerk maken de providers gebruik?

Momenteel zijn er 12 aanbieders op de Nederlandse markt. Slechts vier providers maken daarvan gebruik van hun eigen netwerk, de andere zeven provider opereren op het netwerk van KPN, T-Mobile en/of Vodafone. Zie hier een overzicht:

KPN netwerkT-Mobile netwerkVodafone netwerkTele2 netwerk
SimyoBenHollandsnieuweTele2
YoufoneSimpelVodafone
TelfortT-Mobile
Robin Mobile
Lebara
KPN

 
Meer informatie over de providers weten? De twaalf providers in Nederland kunnen we dus onderverdelen in de ‘grote vier’ en de andere acht virtuele providers:
 

1. De ‘grote vier’ providers in Nederland

 • KPN is vanzelfsprekend één van de meest betrouwbare providers in Nederland. Met zijn hoge kwaliteit en klanttevredenheid behoort KPN altijd tot de top providers van Nederland. Groot voordeel is tevens de flexibiliteit: je kunt het abonnement iedere maand zowel naar boven als naar beneden bijstellen.
 • T-Mobile heeft volgens P3 Communications het beste mobiele netwerk in Nederland. Dit maakt T-Mobile een uitstekende keuze. Kies voor ‘Basis Sim’ voor een voordelig 4G abonnement, of kies voor ‘Stel Samen & Stel Bij’ voor maximale flexibiliteit in zowel Nederland als de EU. Tevens kun je bij T-Mobile nu kiezen voor een abonnement met onbeperkt bellen, sms’en en internetten.
 • Vodafone heeft net als KPN en T-Mobile niet de goedkoopste abonnementen, maar daartegenover staan velen extra’s. Extra goede service, extra deals en bijvoorbeeld een mobiele app waarmee je precies je verbruik kunt bijhouden en bijstellen. Daarnaast biedt Vodafone een uitstekend en betrouwbaar 4G netwerk. Gewoon, part of the deal.
 • Tele2 heeft sinds 2016 haar eigen splinternieuwe 4G netwerk. In vergelijking met KPN, T-Mobile en Vodafone biedt de provider relatief goedkope 4G abonnementen aan met een maximale flexibiliteit (maandelijks opzegbaar).

2. Acht virtuele providers gaan de strijd aan

 • Ben is een echte prijsvechter, opererend op het beste netwerk in Nederland (T-Mobile). Voor een laag tot gemiddeld verbruik is Ben misschien wel de goedkoopste provider in Nederland. Zelfs de maandelijks opzegbare sim only abonnementen zijn zeer goedkoop.
 • Hollandsnieuwe is net als Ben een prijsvechter, maar Hollandsnieuwe opereert op het netwerk van Vodafone. Uniek bij Hollandsnieuwe is dat MB’s, belminuten en smsjes uit dezelfde bundel gaan.
 • Robin Mobile is een unieke provider in Nederland die abonnementen aanbiedt met onbeperkt bellen, sms’en én internet. Hoe sneller het internet, hoe duurder het abonnement. Opererend op het betrouwbare netwerk van KPN.
 • Simpel kennen we allemaal van de ‘belrevolutie’: onbeperkt bellen met een databundel van 1GB of 2GB tegen een ongelooflijk scherpe prijs. En dat allemaal op het betrouwbare netwerk van T-Mobile.
 • Simyo is niet zomaar een virtuele provider. Deze aanbieder is al jarenlang de beste mobiele provider volgens de Consumentenbond. Ga je voor de beste kwaliteit? Kies dan één van de sim only abonnementen van Simyo.
 • Telfort opereert via het betrouwbare netwerk van KPN. De provider biedt altijd 4G internet, onbeperkt sms’en en de mogelijkheid internet MB’s en belminuten twee maanden meenemen.
 • Youfone is de laatste jaren enorm populair geworden. En dat is niet gek: de provider biedt zeer goedkope abonnementen aan die kwalitatief behoorlijk goed zijn: Youfone opereert namelijk op het KPN netwerk.
Telecomproviders verschillen veel in prijs

Telecomproviders verschillen enorm in maandelijkse prijs. Vergelijken is een must!

Ben hollandsnieuwe kpn robin-mobile simpel simyo t-mobile tele2 telfort vodafone youfone