Als je een sim only abonnement afsluit, heb je de keuze uit vele diverse abonnementen. Het aanbod van sim only abonnementen is door de groeiende vraag namelijk steeds groter, waardoor je gemakkelijk een abonnement kunt samenstellen die helemaal bij jou past. In de eerste jaren van het sim only abonnement kwam het nog wel eens voor dat je een abonnement af moest nemen die niet helemaal bij jou paste, maar tegenwoordig zijn er zo veel verschillende abonnementen die je af kunt sluiten dat iedereen een abonnement kan vinden die voor honderd procent bij hem of haar past. Eén van de abonnementen die je af kunt sluiten, is een sim only abonnement met onbeperkt bellen.

Wat is ‘Sim only Onbeperkt bellen’?

Zoals de naam het al verklapt, kun je met Sim only Onbeperkt bellen voor een onbeperkt aantal minuten bellen. Sommige sim only abonnementen hebben bijvoorbeeld 100, 150, 250 of 300 belminuten, maar bij het abonnement met onbeperkt bellen zit er geen maximaal aantal belminuten aan het abonnement verbonden. Dit betekent dat je zo lang kunt bellen als je wil en dus nooit over jouw aantal belminuten heen kan gaan. En omdat het abonnement met onbeperkt bellen door sim only aanbiedingen vaak vrij voordelig is, hoef je niet eens veel te betalen om iedere maand voor een onbeperkt aantal minuten te bellen.

De voordelen van ongelimiteerd verbruik

Er zijn enkele voordelen verbonden aan onbeperkt bellen. Het eerste voordeel is het feit dat je altijd kan blijven bellen en nooit over jouw maximale aantal belminuten heen gaat. Heb je bijvoorbeeld 200 belminuten en bel je een maandje iets meer, dan moet je aan het einde van de maand ineens extra betalen om de extra belminuten te voldoen op factuur. Heb je een abonnement met onbeperkt bellen, dan kan dit nooit gebeuren. Bel je een keer een maandje wat meer, dan blijft jouw telefoonrekening altijd hetzelfde. Een ander voordeel van onbeperkt bellen is het feit dat je altijd weet waar je aan toe bent. Zo hoef je nooit te controleren hoeveel belminuten je nog over hebt als je een telefoontje moet plegen, maar kun je altijd bellen als dit nodig is. Geen zorgen over het overschrijden van het aantal belminuten dus, maar gewoon bellen wanneer jij wil, hoe vaak jij dit wil en hoe lang jij wil. Kortom: het sim only abonnement met onbeperkt bellen vergroot niet alleen het gemak, maar ook de vrijheid.

Voor wie is een abonnement met onbeperkt bellen geschikt?

Het sim only abonnement met onbeperkt bellen is eigenlijk voor iedereen geschikt die veel belt. Dit kan bijvoorbeeld een kantoormedewerker zijn die vaak telefoontjes moet plegen voor zijn of haar werk, maar het kan ook iemand zijn die iedere avond met familie, vrienden of vriendinnen aan de telefoon hangt. Regel jij eigenlijk altijd alles door te bellen en gaat er geen dag voorbij dat jij een telefoontje pleegt? Dan is het abonnement met onbeperkt bellen wellicht iets voor jou. Zeker als je hebt gemerkt dat je eigenlijk niet voldoende hebt aan het aantal belminuten dat je nu hebt, is het abonnement zonder een vast aantal belminuten een aanrader. Gebruik je juist veel internet, maar minder belminuten? Dan is een sim only met onbeperkt internet wellicht iets voor jou.

Robin Mobile

Vanaf 1 februari kun je bij Robin Mobile onbeperkt bellen, sms’en en internetten in alle landen van de Europese Unie. Dit is een reactie op de lancering van het Go Unlimited EU abonnement van T-Mobile. Robin Mobile was ooit al de eerste provider in Nederland waarbij je als abonnee onbeperkt belminuten, sms’jes en MB’s kreeg voor een vast maandbedrag. En binnenkort kun je nu dus ook in het buitenland internetten en bellen binnen je sim only bundel.

De stappen van de providers zijn een logisch gevolg van het feit dat met ingang van 15 juni de hoge roamingtarieven voor bellen en internetten in het buitenland worden afgeschaft. Vanaf die datum is het tarief voor mobiele telefonie in het buitenland gelijk aan het tarief in je eigen land. De meeste providers werken geleidelijk toe naar een andere tariefstructuur, maar niet Robin Mobile. Daar kun je als klant dus al vanaf 1 februari profiteren van de aanstaande tariefwijzigingen. Ideaal wanneer je regelmatig in het buitenland moet zijn voor je werk. Maar je hoeft je ook geen zorgen meer te maken om een torenhoge telefoonrekening na je vakantie.

De sim only abonnementen van Robin Mobile bieden je nog een paar andere interessante voordelen. De sim only provider maakt gebruik van de 3G en 4G netwerken van KPN, waardoor een uitstekende dekking gegarandeerd kan worden. En ook in het buitenland maakt Robin Mobile gebruik van de roamingovereenkomsten van KPN. Daar komt bij dat je als klant van Robin Mobile grote vrijheid geniet. Je kunt de abonnementen maandelijks wijzigen of opzeggen. Die vrijheid heb je niet met een abonnement met een looptijd van een of twee jaar.

Kosten
Je kunt bij Robin Mobile al voor een laag bedrag een sim only abonnement zonder beperkingen afsluiten. Dit is mogelijk omdat de provider zijn tarieven baseert op de verschillende downloadsnelheden. Voor 19,95 per maand heb je al een onbeperkt internet abonnement, maar de datasnelheid is dan slechts 1,0 Mbps. Voor 39,95 kun je ook onbeperkt internetten via 4G en betaal je nog 10 euro per maand extra, dan profiteer je van de allerhoogste snelheid van 25 Mbps. Vergelijk hier alle prijzen.

Overigens houdt het voor Robin Mobile niet op bij onbeperkt bellen. Vanaf 20 februari krijgen álle abonnees 100 belminuten of sms’jes waarmee ze vanuit Nederland naar 45 verschillende landen kunnen bellen of sms’en. Vergelijk je de abonnementen van Robin Mobile eens met andere providers om de juiste keuze te maken. Sim only vergelijken kan direct op onze homepage.