Telecomprovider Tele2 heeft de afgelopen maanden tienduizenden nieuwe abonnees aan zich weten te binden. Dit heeft de Zweedse provider grotendeels te danken aan de introductie van het Unlimited-abonnement, waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms’en én internetten.

Unlimited voor 25 euro

In het voorgaande kwartaal zag Tele2 zijn klantenbestand groeien met maar liefst 51.000 abonnees. Dat is een forse stijging in vergelijking met de kwartalen daarvoor. Dat meldt Tele2 bij de presentatie van de kwartaalcijfers, die je hier als pdf kunt bekijken. Het nieuwe onbeperkt-abonnement heeft sinds de lancering zo’n 70.000 nieuwe abonnees opgeleverd. Hiermee biedt de Tele2 goed partij tegen bijvoorbeeld T-Mobile die ook onbeperkt internet aanbiedt. T-Mobile verlangt echter een prijs van 35 euro per maand voor onbeperkt internet en daarnaast zit je bij T-Mobile minimaal een jaar vast aan het sim only abonnement. Bij Tele2 kun je voor 1 euro extra kiezen voor maandelijks opzegbaar, waarmee je optimale flexibiliteit behoudt.

Tele2 Unlimited sim only

Veel klanten switchen naar Unlimited

Veel mensen kiezen bij Tele2 voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Hiermee kun je ook binnen Tele2 eenvoudig switchen van abonnement. Hoeveel dat er zijn en hoeveel nieuwe klanten voor Unlimited hebben gekozen, wil de provider niet vrijgeven. Cijfers waar Tele2 wel wat over kwijt wil zijn de omzet van de mobiele divisie. Die groeide namelijk met 45 procent ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de totale Nederlandse omzet van het bedrijf met 2 procent kromp naar ongeveer 149 miljoen euro. Het totale aantal klanten is wel gegroeid: vorig jaar waren het er 1,3 miljoen in een kwartaal, het afgelopen kwartaal was dat 1,5 miljoen.

Unlimited sim only

Het Unlimited-abonnement van Tele2 biedt voor 25 euro per maand onbeperkt bellen, sms’en en onbeperkt internet (data) in Nederland. Een half jaar ervoor kwam T-Mobile als eerste provider met een onbeperkt internet, dat 35 euro per maand kost en voor mensen met T-Mobile Samen 30 euro (5 euro korting op je abonnement). Bij T-Mobile zit je in dat geval wel twee jaar vast aan het abonnement, bij Tele2 kun je ook kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement voor 1 euro extra: je komt dan op een totaalbedrag van 26 euro.

Gerelateerd nieuws: