Telecomprovider Simpel heeft de keuzemogelijkheden voor zijn klanten uitgebreid. Tot nu toe kon je als klant van Simpel alleen abonnementen met een looptijd van twee jaar afsluiten. Voortaan biedt de provider ook contracten voor één jaar aan. Bovendien krijg je als klant vanaf nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor snel 4G internet. Ook de nieuwe abonnementsvormen zijn zeer voordelig, zoals we al van Simpel gewend waren.

Keuze voor één- of twee jarig sim only abonnement

De wijzigingen zijn door Simpel in alle stilte doorgevoerd. Klanten ervaarden het feit dat ze alleen tweejarige contracten konden afsluiten als het grootste nadeel van Simpel. Dit probleem is nu dus opgelost. Alle sim only abonnementen van Simpel zijn voortaan in een één- en een tweejarige variant beschikbaar, ook de twee zeer voordelige ‘Belrevolutie’ abonnementen. Eind vorig jaar werden deze twee abonnementen gelanceerd. Je kunt hierbij kiezen voor onbeperkt bellen en sms’en in combinatie met een databundel van 1 of 2 GB voor een bedrag van 10 of 15 euro per maand. Voortaan kun je deze twee sim only abonnementen dus ook afsluiten met een looptijd van een jaar. Je betaalt dan 5 euro per maand extra.

Daarnaast kun je bij Simpel ook nog kiezen voor sim only abonnementen met 1 GB data, 100 belminuten en onbeperkt sms’en voor 7,50 per maand of 9,50 per maand bij een looptijd van een jaar. Je kunt ook kiezen voor alleen belminuten. 100 belminuten kost 3 euro per maand bij een tweejarig abonnement en 4,25 bij een éénjarig abonnement. 250 belminuten kost 4 euro of 5,25 per maand en 500 belminuten 7,50 of 8,75. Wil je deze belbundels toch combineren met onbeperkt sms’en? Dat kan voor respectievelijk 2 euro of 2,50 per maand extra. Als je daarbij ook nog een 300 MB databundel wilt, komt daar nog 4 euro of 5,25 per maand bij.

Netwerk van T-Mobile

Naast de wijziging van de looptijd, kun je voortaan bij Simpel ook kiezen voor het gebruik van het supersnelle 4G netwerk van T-Mobile. Je kunt dan rekenen op maximale downloadsnelheden van 25 Mbps. Tot nu toe maakte je als Simpel klant gebruik van het 2G of 3G netwerk van T-Mobile. Voor het gebruik van 4G Sim only betaal je 2,50 extra per maand. Simpel is één van de grotere telecombedrijven die als virtuele provider gebruik maakt van een van de vier mobiele netwerken in Nederland. Het bedrijf heeft zo’n 400.000 tot 450.000 klanten in het low-budget segment van de sim only-markt. Met de investering mikt Simpel op een verdubbeling van het aantal abonnementen.

Extra investering

De Nederlandse provider Simpel kan tevens op een investering rekenen van Parcom, in ruil voor een minderheidsaandeel in het telecombedrijf. Parcom, tot voor kort nog onderdeel van Nationale Nederlanden, zou de virtuele provider hiermee aan nieuwe klanten proberen te helpen. Zowel Simpel als Parcom willen een ‘agressievere groeistrategie’ hanteren, zo melden zij aan de media. De provider maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile en is vooral bekend als prijsvechter op de sim only-markt. Enige tijd geleden was de provider nog onderdeel van T-Mobile, maar het bedrijf staat nu sinds een paar jaar op eigen benen.

Het exacte bedrag dat met de investering gemoeid is, is niet door de bedrijven bekend gemaakt. Dagblad De Telegraaf schat de totale waarde op meer dan honderd miljoen euro. Hiermee verschaft Parcom zichzelf een minderheidsbelang van naar verluid dertig tot veertig procent. ‘We vinden het interessant om onze portefeuille te verbreden’ vertelt Parcom partner Piet-Hein de Jager over de eerste investering in de telecommarkt. Verwacht wordt dat de investeerder en de provider met de deze deal de prijzen willen laten dalen, om zo meer klanten aan te trekken.

Direct vergelijken?

Ben je op zoek naar een sim only abonnement en hecht je veel waarde aan een scherpe prijs? Dan is een abonnement bij Simpel het overwegen waard. De provider staat bekend om zijn sim only abonnementen voor zeer lage prijzen. Ook maakt Simpel regelmatig gebruik van uiteenlopende kortingsacties. Vergelijk de laatste aanbiedingen van deze en andere providers via onze website en kies het abonnement dat het best past bij jouw voorkeuren én je portemonnee.