KPN is een groot aanbieder van Nederlandse telefonie producten, die al sinds 2006 actief is op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie en ook een eigen netwerk heeft voor klanten van de provider en klanten van aangesloten providers van het netwerk van KPN. KPN biedt zowel abonnementen met toestel aan als abonnementen zonder toestel, dus als je een abonnement wil afsluiten bij deze aanbieder heb je de keuze uit vele verschillende abonnementen. Meer over de sim only abonnementen van KPN, lees je op deze pagina.

Algemene informatie over KPN

KPN is één van de grootste aanbieders op de Nederlandse markt. In totaal heeft KPN 35 miljoen klanten en 28.000 medewerkers over de gehele wereld, maar ook in Nederland doet de telecomaanbieder het erg goed. Dit komt omdat andere omdat KPN niet alleen een goed netwerk aan kan bieden, maar ook omdat KPN voor iedere klant wel een goed abonnement in het aanbod heeft. Want of je nu een grootverbruiker bent met een groot budget of op zoek bent naar een goedkoop abonnement voor bijvoorbeeld je zoon of dochter: iedere klant kan bij KPN terecht.

KPN logoRuime keuze

Als je een sim only afsluit bij KPN kun je kiezen uit diverse abonnementen. Deze abonnementen verschillen onder andere van elkaar op het gebied van contractduur (één jaar of twee jaar), maar ook op het gebied van specificaties en inhoud. Zo heb je bij het afsluiten van een sim only met KPN de mogelijkheid om te kiezen uit vier verschillende bel en sms bundels, maar ook uit vier verschillende internetbundels.

Wat zijn de bundels?

Het minimale aantal belminuten en sms’jes is een bundel met 100 minuten en sms’jes. Heb je meer nodig? Je kunt opschalen tot een onbeperkt aantal. Neem je deze bundel, dan kun je dus onbeperkt bellen en sms’en. Het minimale MB’s aan internet die je af kunt nemen bij het afsluiten is 0MB. Kies je dit abonnement, dan kun je alleen gebruik maken van het internet op jouw mobiele telefoon als je wifi hebt. Het grootste aantal MB’s dat je af kunt nemen bij KPN, is 10.000MB. Dit komt overeen met een aantal van 10GB, ofwel een flink aantal MB’s om te internetten op jouw toestel.

Naast het feit dat je jouw bundel kan uitbreiden op basis van vier bel en sms bundels en vier internetbundels, heb je bij deze aanbieder ook de mogelijkheid om te kiezen voor aanvullende diensten. Enkele aanvullende diensten waar je uit kunt kiezen, zijn Spotify Premium en KPN OpReis.

KPN bellenKosten

De kosten die je moet betalen zijn verschillend per abonnement. Neem je een onbeperkt aantal belminuten en sms’jes af, dan is het logisch dat je meer moet betalen dan wanneer je het minimale aantal van 100 belminuten en sms’jes afneemt. Neem je meer internet af, dan is het ook logisch dat je meer moet betalen voor jouw abonnement dan wanneer je minder afneemt. De uiteindelijke kosten die je moet betalen verschillen dus per persoon. Je kunt de kosten van jouw abonnement inzien bij het afsluiten van het abonnement en bij het betalen van de rekeningen op de factuur.

Hoewel de kosten verschillen is het in ieder geval wel zeker dat je met dit abonnement minder geld kwijt bent dan wanneer je een abonnement kiest met toestel. Kies je een abonnement met toestel bij deze aanbieder, dan betaal je maandelijks namelijk een extra bedrag om dit toestel te mogen gebruiken.

Aanvullende kosten

Enkele aanvullende kosten waar je te maken mee kunt krijgen zijn de volgende:

  • Kosten voor het bellen buiten de bundel: 25 cent per minuut.
  • Kosten voor sms’en buiten de bundel: 25 cent per sms.
  • Afrekenmodel voor bellen: na de eerste minuut bel je per seconde.
  • Aansluitkosten zijn er niet.

De voordelen

AbonnementenHet is niet voor niets dat KPN zo populair is onder de Nederlandse consumenten en dat het merk steeds meer sim only’s verkoopt. Je profiteert bij KPN van de volgende voordelen:

  • Gesprekken van langer dan 1 minuut, worden afgerekend per seconde. Andere aanbieders ronden de kosten van een gesprek af naar een minuut, maar dit is bij KPN dus niet het geval. Hierdoor bespaar je veel geld, aangezien je voor 1 minuut en 10 seconden bellen niet voor 2 minuten hoeft te betalen, zoals bij sommige andere aanbieders het geval is.
  • Bij KPN heb je de mogelijkheid om iedere maand kosteloos jouw bundels aan te passen. Wil je bijvoorbeeld meer of minder belminuten of juist meer of minder MB’s voor volgende maand? Dan kun je dit kosteloos aanpassen in de online omgeving van KPN om de maand erna een ander abonnement af te nemen. Je zit dus niet vast aan een specifieke bundel, maar hebt altijd de vrijheid om jouw abonnement aan te passen.
  • KPN maakt gebruik van een eigen netwerk, die erg betrouwbaar heeft en bovendien een goed bereik heeft.
  • Het beluisteren van de voicemail valt binnen de bundel van KPN. Hier hoef je dus niet extra voor te betalen in de bundel die je afneemt.

Wil je direct profiteren van bovenstaande voordelen? Bekijk dan de sim only abonnementen van KPN en neem het abonnement af dat het beste bij jouw wensen past.