Iedereen heeft andere wensen en behoeften bij het afsluiten van een sim only abonnement en Robin Mobile begrijpt dit. Om ervoor te zorgen dat iedere consument bij deze aanbieder terecht kan voor een geschikt abonnement biedt Robin Mobile verschillende opties.

Vijf abonnementen

In totaal vind je vijf abonnementen in het aanbod van Robin Mobile. Wat de diverse abonnementen met elkaar gemeen hebben, is het feit dat de abonnementen allemaal een onbeperkt aantal messaging berichten hebben, een onbeperkt aantal belminuten hebben, een onbeperkt aantal sms’jes hebben en onbeperkt internet MB’s hebben. Je vraagt je nu misschien af hoe het dan komt dat de abonnementen allemaal andere prijzen hebben, maar dit kan simpelweg verklaard worden door de afwijkende snelheden van de abonnementen. Kies je namelijk voor het Robin Junior abonnement, dan krijg je langzamer internet dan wanneer je voor het Robin Heel Snel abonnement kiest. De prijs van de abonnementen wordt dus niet bepaald door het aantal belminuten, sms’jes of MB’s dat je gebruikt, maar door de snelheid van het internet dat je op jouw toestel krijgt na het afsluiten van een sim only.

Robin Mobile helpt je bij het vergelijken
Omdat er vijf verschillende abonnementen worden aangeboden door Robin Mobile, kan het lastig zijn om een abonnement te vinden dat echt helemaal bij jou past. Om je een handje te helpen, heeft Robin Mobile een overzicht gemaakt met diverse apps die je op jouw telefoon kunt gebruiken. Gebruik je vaak e-mail, WhatsApp en Facebook, dan zoek je naar deze apps in het overzicht en zie je vanzelf welk abonnement bij deze apps past. Op deze manier betaal je nooit te veel voor jouw abonnement, maar vind je gemakkelijk een abonnement die bij jouw behoeften aansluit.

Robin-Mobile

Sim only bundels

Om je een duidelijk beeld te geven van de sim only bundels die Robin Mobile aanbiedt, worden de vijf bundels van Robin Mobile in onderstaande alinea’s uitgebreid beschreven.

1. Junior

ls je het Robin Junior abonnement van Robin Mobile afsluit, krijg je onbeperkt messaging, kun je onbeperkt sms’en en kun je onbeperkt bellen. Daarnaast krijg je altijd 50 MB gratis internet in het buitenland (binnen de EU), wat erg handig is als je in het buitenland even een mailtje wil versturen of een WhatsApp berichtje wil sturen. De snelheid van het internet dat je op jouw telefoon krijgt met dit abonnement, is een maximale snelheid van 65 Kbps. Het internet dat je kunt gebruiken als je het Robin Junior abonnement afsluit, betreft 3G internet. Sluit je het Robin Pijl Snel 4G abonnement af, dan krijg je 4G internet.

2. Gewoon Snel

Het Robin Gewoon Snel abonnement is het populairste abonnement van Robin Mobile. Sluit je dit abonnement af, dan kun je onbeperkt internetten, onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en en krijg je bovendien 50 MB gratis internet in het buitenland (binnen de EU). De snelheid van het internet dat je op jouw telefoon kunt gebruiken met dit abonnement, is een internetsnelheid van maximaal 800 Kbps. Het internet dat je kunt gebruiken als je het Robin Gewoon Snel abonnement afsluit, betreft 3G internet. Sluit je het Robin Pijl Snel 4G abonnement af, dan krijg je 4G internet.

3. Heel Snel

Het Robin Heel Snel abonnement is voornamelijk geschikt voor mensen die veel internet op hun telefoon gebruiken en willen dat het internet op hun telefoon altijd snel is. Net zoals bij de andere abonnementen van Robin Mobile, krijg je bij dit abonnement ook een onbeperkt aantal MB’s, belminuten en sms’jes. De internetsnelheid die je krijgt, is een maximale snelheid van 2,0 Mbps. Let op: dit is sneller dan 800 Kbps, want het gaat hier om een andere eenheid. Ook krijg je bij dit abonnement 50 MB gratis MB in het buiteland als je binnen de EU bent. Het internet dat je kunt gebruiken als je het Robin Heel Snel abonnement afsluit, betreft 3G internet. Sluit je het Robin Pijl Snel 4G abonnement af, dan krijg je 4G internet.

4. Super Snel

Nog iets sneller dan het Robin Heel Snel abonnement, is het Robin Super Snel abonnement. Naast een onbeperkt aantal MB’s, belminuten en sms’jes, krijg je bij dit abonnement een internetsnelheid van maximaal 8,2 Mbps. Ook krijg je bij dit abonnement 50 MB gratis MB in het buiteland als je binnen de EU bent. Het internet dat je kunt gebruiken als je dit abonnement afsluit, betreft 3G internet. Sluit je het Robin Pijl Snel 4G abonnement af, dan krijg je 4G internet.

5. Pijl Snel 4G

Tot slot is er nog het Robin Pijl Snel 4G abonnement. Dit abonnement heeft een onbeperkt aantal MB’s, belminuten en sms’jes, gratis 50 MB internet in het buitenland (binnen de EU) en een supersnelle internetsnelheid van maximaal 15 Mbps. Wil je altijd supersnel internet tot je beschikking hebben, dan is dit abonnement zeker een aanrader.

1. Een abonnement kiezen op basis van de internetsnelheid

Wat Robin Mobile uniek maakt ten opzichte van andere aanbieders, is het feit dat je bij deze aanbieder een abonnement kiest op basis van de internetsnelheid die je nodig hebt. Gebruik je niet zo veel internet op jouw telefoon en vind je het niet zo belangrijk dat je altijd supersnel internet hebt, dan kies je een voordelig abonnement met een ietwat lagere snelheid. Gebruik je wel veel internet op jouw telefoon en vind je het vervelend om lang te moeten wachten tot jouw webpagina geladen is, tot je jouw favoriete muziek kunt luisteren of tot jouw app gedownload is, dan kies je voor een abonnement met een hogere internetsnelheid.

2. Een abonnement met onbeperkte MB’s, minuten en sms’jes

Omdat de kosten van jouw abonnement gebaseerd worden op de internetsnelheid die je wil gebruiken op jouw telefoon, krijg je bij Robin Mobile altijd een onbeperkt aantal MB’s om te internetten, belminuten om telefoontjes te plegen en sms’jes om berichten te sturen. Zelfs als je het goedkoopste abonnement van Robin Mobile kiest, kun je onbeperkt internetten, bellen en sms’en voor deze lage prijs. Je zit dus nooit over jouw abonnement heen en betaalt nooit meer dan je in jouw contract hebt afgesloten, maar kunt altijd internetten, bellen en sms’en voor dezelfde lage prijs door voor de snelheid van het internet te betalen.

3. Een maandelijks opzegbaar abonnement

Veel aanbieders van sim only verplichten klanten om een abonnement voor een jaar of zelfs voor twee jaar af te sluiten, maar bij Robin Mobile zit je nooit langer dan een maand aan een abonnement vast. Ben je niet tevreden over jouw abonnement van Robin Mobile of wil je het abonnement om een andere reden opzeggen, dan kun je jouw abonnement maandelijks opzeggen. Op deze manier blijft je flexibel en zit je nooit een jaar of zelfs twee jaar aan een duur contract vast. Zeker voor mensen die het belangrijk vinden om vrij en flexibel te blijven, is dit een groot voordeel van Robin Mobile. Ook andere providers bieden de keuze voor Sim Only Maandelijks Opzegbaar.

Ben jij er al uit welk sim only abonnement je kiest? Vergelijk dan direct alle Robin Mobile abonnementen of vergelijk alle abonnementen van Robin Mobile met andere providers op onze homepage.

Conclusie: Vijf redenen om voor deze provider te kiezen

  1. Het afsluiten van een sim only bij de ietwat onbekende aanbieder Robin Mobile brengt enkele interessante pluspunten met zich mee. Het belangrijkste voordeel van de abonnementen van Robin Mobile, is het feit dat je met deze abonnementen nooit over jouw bundel heen kan gaan. Omdat je betaalt voor de internetsnelheid die je gebruikt, krijg je namelijk altijd een onbeperkt aantal belminuten, sms’jes en MB’s en kun je dus nooit ineens een hogere factuur krijgen omdat je over jouw bundel heen bent gegaan. Mensen die regelmatig meer belminuten, sms’jes of MB’s gebruiken dan in hun bundel zit en hierdoor vaak hoge rekeningen krijgen, zitten dus zeker goed bij Robin Mobile.
  2. Een ander voordeel van Robin Mobile, is dat je bij deze aanbieder altijd een maandelijks opzegbaar abonnement afsluit. Ben je toch niet tevreden met jouw abonnement of moet je om een andere reden op zoek naar een andere aanbieder, dan kun je jouw abonnement gewoon maandelijks opzeggen. Bij andere aanbieders zit je vaak minimaal een jaar of zelfs twee jaar aan een abonnement vast, maar bij Robin Mobile is dit niet het geval.
  3. Daar komt nog bij dat Robin Mobile nooit een kredietcheck uitvoert als je een abonnement wil afsluiten. Heb je een negatieve notering in de database van het BKR door schulden, dan ben je bij veel aanbieders van sim only niet meer welkom als klant. Robin Mobile wil geen klanten weren en heeft vertrouwen in iedere consument en voert daarom geen kredietcheck uit bij het afsluiten van een abonnement. Heb je een negatieve notering in de database van het Bureau Kredietregistratie, dan kun je bij Robin Mobile alsnog een abonnement afsluiten om onbeperkt te bellen, te sms’en en te internetten.
  4. Ben je af en toe in het buitenland, dan profiteer je van Robin Mobile nog van een ander groot voordeel. Ga je naar een land binnen de Europese Unie, dan krijg je namelijk gratis 50 MB aan internet om in dit land te gebruiken. Ga je op vakantie en wil je toch even snel je mail checken of een berichtje sturen naar familieleden, vrienden of vriendinnen, dan kun je dit door de gratis 50 MB van Robin Mobile dus gewoon doen zonder extra kosten te maken.
  5. Tot slot heb je bij Robin Mobile altijd de mogelijkheid om jouw oude nummer te behouden als je naar deze aanbieder overstapt. Heb je geen zin om een nieuw nummer door te moeten geven aan iedereen die in jouw contactlijst staat, dan is dit bij Robin Mobile gelukkig helemaal niet nodig en kun je gewoon jouw oude nummer meenemen naar het nieuwe contract.

Algemene informatie

Robin Mobile is opgericht vanuit een onvrede over de huidige markt van telefonie in ons land. Wilfred Rottier, een professional die al vele jaren actief was in de markt van telefonie, was het namelijk niet eens met het feit dat consumenten voortdurend buiten hun bundel gingen door te veel te bellen, te veel te sms’en of te veel te internetten. Hij was van mening dat het niet alleen onmogelijk zou moeten zijn om buiten een bundel te bellen, sms’en of internetten, maar ook dat het onmogelijk is om bij het afsluiten van een abonnement te bepalen wat je in de toekomst precies gaat verbruiken. Omdat Rottier voelde dat het systeem niet klopte, besloot hij dat er drastische veranderingen moesten plaatsvinden.

In 2013 begon de provider
Om de Nederlandse telecommarkt te veranderen, begon Rottier in het jaar 2013 de nieuwe provider Robin Mobile. Het idee achter deze nieuwe provider, is het feit dat de provider onbeperkt bellen, sms’en en zelfs onbeperkt internet echt mogelijk moest maken. Geen hoge rekeningen meer door buiten de bundel te bellen, sms’en of internetten, maar een vast bedrag per maand waar je zo veel mee kunt bellen, sms’en en internetten als jij wil.

Robin Mobile is een knipoog naar Robin Hood, want net zoals Robin Hood zet Robin Mobile zich af tegen de gevestigde orde en het huidige systeem dat absoluut niet transparant en zelfs oneerlijk is. Robin Mobile ziet zichzelf dus in feite als de Robin Hood van de telecommarkt in Nederland, simpelweg door tegen het systeem in te gaan.